19. týden na Českomoravské komoditní burze Kladno: Cena ročních kontraktů elektřiny klesla, plyn mírně zdražil

15.05.2017 11:42

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKBK) bylo v 19. týdnu uzavřeno 20 kontraktů na dodávku 5,3 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 2,8 milionu korun. Roční kontrakty elektřiny zlevnily, plyn proti loňsku mírně zdražil.

19. týden na Českomoravské komoditní burze Kladno: Cena ročních kontraktů elektřiny klesla, plyn mírně zdražil
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Cena ročního kontraktu elektřiny v nízkém napětí s dodávkou v roce 2018 uzavírala v 19. týdnu na úrovni 730 Kč/MWh. Roční kontrakt zemního plynu v režimu maloodběr zdražil proti závěrečné ceně loňského roku o 1,7 procenta na 468 Kč/MWh.

Záměr uskutečnit další burzovní nákup energií zveřejnil začátkem května Ústecký kraj. Krajský radní Ladislav Drlý informoval, že do centrálního nákupu se vedle krajského úřadu zapojí cca 140 příspěvkových organizací včetně Krajské zdravotní, která sdružuje pět nemocnic. Ústecký kraj nakupuje elektřinu a plyn na ČMKBK od roku 2014. Jen za poslední dva roky díky tomu ušetřil 44 milionů korun.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. Obchodování s energiemi organizuje ČMKBK v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, která je tak první energetickou burzou v České republice a největším energetickým burzovním trhem s dodávkami energií ve střední Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…