22 projektů ve finále! Lidé budou opět vybírat v anketě Prazdroj lidem

22.09.2014 21:00

Letošní ročník grantového programu Prazdroj lidem se přesouvá do závěrečné fáze. Ve čtvrtek 18. září vybrala v pivovaru Radegast v Nošovicích Rada reprezentantů programu celkem 22 veřejně prospěšných projektů, jež budou soutěžit o finanční podporu v celkové výši 2,5 milionu korun. V průběhu října rozhodnou lidé ve veřejném hlasování na www.prazdrojlidem.cz, které neziskové či příspěvkové organizace letos finanční grant obdrží.

22 projektů ve finále! Lidé budou opět vybírat v anketě Prazdroj lidem
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

Letošní, již 13. ročník grantového programu Prazdroj lidem nese podtitul „Pro budoucí generace“. Neziskové a příspěvkové organizace z Ostravska, Frýdecko-Místecka, Třinecka, Jablunkovska, Novojičínska a Karvinska mohly požádat do konce srpna o granty na prospěšné projekty zaměřené na životní prostředí, sport, kulturu, zájmovou činnost a aktivní odpočinek.

Ve čtvrtek 18. září se sešla Rada reprezentantů programu, která z došlých přihlášek vybrala 22 návrhů, jež se utkají o hlasy veřejnosti. „Posuzovali jsme především kvalitu přihlášených projektů, jejich transparentnost, ale také zda přihlášky splňovaly formální podmínky grantového programu. Letos se do finálního veřejného hlasování dostaly opět zajímavé a užitečné programy, které přispívají ke zlepšení kvality života v regionu,“ řekla k práci Rady reprezentantů Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje.

V průběhu října se uskuteční veřejné hlasování o nejlepší projekty pomocí internetu a SMS. Na základě jeho výsledků dojde v listopadu k rozdělení grantů. Letos se zvýšila maximální částka, o kterou mohly neziskové organizace požádat, a to až na 500 tisíc korun. Již dříve Rada reprezentantů jednomyslně odsouhlasila také dar ve výši 300 tisíc korun na obnovu vyhořelé chaty Libušín.

Lidé si mohou podpořit některý z 22 uvedených projektů:

Vybavení edukační místnosti Bezručovy chaty

Tábor Stružielka – Eia Gaia

Klávesy rozšíří repertoár Moravskoslezské Sinfonietty

Dopravní hřiště pro Jablunkovský region

Multifunkční včelařský naučný areál

Setkávání s tradičními řemesly

Třinec cvičí s dětmi

Keramická pec pro ZUŠ Šenov

Celoroční hiporehabilitace pro všechny

Škola bez bariér

Dobrá zahrada - poznání a zábava!

Ostravské školní hry

Oratoř na ulici II

Plavání za hranicí běžného života

Důstojné hřiště pro budoucí generace

UmCirkum

Psi pomáhají lidem

Hýbejte se, Palkovice!

Zoo Ostrava – poznávání přírody bez bariér

Duhový čtyřlístek – koně autistům pomáhají

Stolním tenisem k propagaci kraje

36. ročník Turnajů šachových nadějí

Radu reprezentantů tvoří významné osobnosti kulturního, společenského, politického a sportovního života regionu a zástupci Plzeňského Prazdroje. Jsou mezi nimi například hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, Michal Pobucký, primátor Frýdku-Místku, Martin Štěpánek, náměstek primátora Ostravy, David Sventek, ředitel Úřadu regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Eva Richtrová, senátorka a radní Frýdku-Místku, Věra Palkovská, starostka Třince, Roman Jeřábek, výkonný ředitel Rádia Čas, Pavla Bittnerová, ředitelka Moravskoslezského deníku, Jitka Hrivňáková, redaktorka či Radim Běleš, zlatý paralympionik z Athén 2004. Za Plzeňský Prazdroj sedí v Radě Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace, Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast a Vesselin Barliev, manažer vztahů se státní správou.

Během uplynulých 12 ročníků programu podpořila společnost Plzeňský Prazdroj na severní Moravě 156 projektů částkou 26,5 milionu korun. O rozdělení příspěvků rozhodlo více než 105 tisíc přijatých hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…