Nový zpravodajský post Radiožurnálu v Londýně

24.05.2012 18:55

Český rozhlas 1 – Radiožurnál obnovuje po 12 letech zpravodajskou pobočku v Londýně.

Nový zpravodajský post Radiožurnálu v Londýně
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Na nový zpravodajský post nastupuje Jiří Hošek. Český rozhlas má největší síť zahraničních zpravodajů a spolupracovníků ze všech českých médií. Zahraniční zpravodajové jsou ve všech sousedních zemích a ve státech, které dnes určují světové dění.

„Velká Británie prochází nelehkým obdobím: Řada Britů se bouří proti reformám, kterými současná vláda – poprvé od 2. světové války koaliční - odpovídá na finanční a hospodářskou krizi. Británie oponuje mnoha návrhům ostatních zemí Evropské unie. Rozchází se mimo jiné v tom, jak řešit dluhovou krizi v eurozóně. To jsou ale jen některé důvody pro to, že jsme se rozhodli vyslat do Londýna stálého zpravodaje,“ řekl David Koubek, vedoucí zahraniční redakce.

„Zahraniční redakce je vedle sportovní a domácí redakce jedním ze tří pilířů Radiožurnálu. Zahraniční zpravodajové jsou pak velkou přidanou hodnotou zpravodajství celého Českého rozhlasu. Přinášejí autentické zpravodajství přímo z místa a nechybí u žádných významných politických událostí,“ dodává Peter Duhan, generální ředitel Českého rozhlasu.

Jiří Hošek působil v letech 2006 – 2010 jako zpravodaj Českého rozhlasu v Německu a po svém návratu převzal po Kláře Stejskalové vedení zahraniční redakce Radiožurnálu. Nyní se ujímá zpravodajského postu v Londýně. Jeho úkolem bude informovat posluchače o aktuálním dění v celé Velké Británii a přinášet běžné zpravodajství, reportáže, rozhovory, analyzovat dění v regionu. Naším cílem je autentické zpravodajství přímo z místa.

Nejbližší událostí, ze které bude Jiří Hošek informovat, jsou hlavní oslavy Diamantového jubilea královny Alžběty II., následovat bude Wimbledon a především Letní Olympijské hry v Londýně. Svými reportážemi doplní podrobné sportovní zpravodajství, které bude Radiožurnál z místa přinášet.

Na svém postu bude působit vedle Milana Kocourka a Ivana Kytky, kteří zůstávají spolupracovníky Českého rozhlasu ve Velké Británii. „Chci vsadit na maximálně autentické příspěvky a pracovat multimediálně, to znamená nezávodit v počtu příspěvků, ale v jejich propracovanosti, originálnosti a šíři zpracování…“ nastínil Jiří Hošek.

Zahraniční redakce Radiožurnálu zprostředkovává zpravodajství a rozhovory se zajímavými lidmi ze všech koutů světa. Informuje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu o aktuálním dění po celém světě. Příspěvky našich zahraničních zpravodajů a redaktorů zahraniční redakce jsou nedílnou součástí zpravodajství: lze je slyšet kromě zpráv a kontinuálního vysílání například v reportážní rubrice Zblízka nebo v Zápisníku zahraničních zpravodajů každou neděli dopoledne.

Více informací naleznete na radiozurnal.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…