10. výročí Radioateliéru Českého rozhlasu 3 – Vltava

30.05.2012 16:00

Rok 2012 je desátým, v němž pořad Radioateliér Českého rozhlasu 3 – Vltava vstupuje do éteru s tím nejaktuálnějším, co se v globálním kontextu odehrává ve světě akustických umění.

10. výročí Radioateliéru Českého rozhlasu 3 – Vltava
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Je také desátým rokem série původní experimentální zvukové tvorby zejména domácích umělců, kterou každý měsíc přináší ve své premiérové řadě – PremEdici. V prosinci 2012 zazní v éteru stá premiéra Radioateliéru a symbolicky tak zpečetí novou kontinuitu „myšlení zvukem“, která se v prostředí Českého rozhlasu zrodila.

V polovině desátého roku si uplynulou dekádu Radioateliéru připomeneme – stane se tak živě 1. června 2012 v 19:30 v Komunikačním prostoru Školská 28 v Praze, o týden později pak v hodinovém vysílání Českého rozhlasu 3 – Vltava v pravidelném čase Radioateliéru, v sobotu 9. června v 0:05.

V pátek 1. června v Komunikačním prostoru Školská 28 vystoupí mezinárodní improvizační skupina Paraneuro – Jarmo Sermilä (Finsko), Miroslav Posejpal, Alex Švamberk, experimentální vokální těleso Boca Loca LAB - Jiří Adámek, Vendula Stichová, Pavol Smolárik, Jan Matásek, Petr Vančura a Mikoláš Růžička, a básník a zvukový performer Pavel Novotný.

Součástí večera bude křest nové unikátní publikace o současné audiokultuře Zvukem do hlavy, kterou společně vydal Český rozhlas a Nakladatelství AMU. Autory textů jsou Miloš Vojtěchovský, Wanda Dobrovská, Jozef Cseres, Pavel Novotný, Vladimír Kokolia, Jiří Adámek, Ivan Palacký, Alex Švamberk, Michal Jurman, Jan Trojan, Viktor Pantůček, Jiří Suchánek, Petr Januš, Jaromír Typlt, Petr Ferenc, Martin Klimeš, Pavel Klusák, Martin Flašar, Július Fujak, Milan Guštar a Givan Belá.

Nebude chybět ani křest dalšího z řady CD rAdioCUSTICA selected obsahující čtyři pozoruhodné akustické kompozice z premiérové řady Radioateliéru z roku 2011. V červnu poputuje album k posluchačům jako příloha časopisu HIS Voice a poprvé dokonce do celého světa jako příloha čtvrtletníku Czech Music.

Podrobný program večera, informace o nové publikaci, informace o Radioateliéru, zvukový archiv a databáze umělců: www.radioart.cz 
Komunikační prostor Školská 28: www.skolska28.cz
Nakladatelství AMU: www.namu.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…