Era: 1. místo Pay Sec Cupu míří do Vratimova

31.05.2012 15:02

Základní škola ve Vratimově obsadila čtyři nejvyšší příčky 3. ročníku vědomostní internetové soutěže Pay Sec Cup. Nejlepší třídou byli Vesmírní Kaplanovci z 6.A, kteří získali 791 431 bodů a díky generálnímu partnerovi soutěže Eře se podívají na čtyři dny do Švýcarska.

Era: 1. místo Pay Sec Cupu míří do Vratimova
Foto: erasvet.cz
Popisek: Era

"PaySecCup je zábavnou hrou pro děti a mladistvé, kteří si během sedmi kol rozšíří znalosti o nebezpečí pohybu na internetu, což je v dnešní době sociálních sítí hodně důležité. V tomto ročníku hrálo o zájezd do Švýcarska celkem 334 školních kolektivů z celé České republiky, ale jednoznačně nejlepší byli žáci ze základní školy z Vratimova, kteří obsadili první čtyři místa," říká Jitka Švejcarová, manažerka společenské odpovědnosti Poštovní spořitelny.

Odborným partnerem soutěže je Národní centrum bezpečnějšího internetu, které odpovídá za správný průběh soutěže."Už tím, že si každá třída projde procesem registrace, zvolí si své vstupní heslo i svého správce a musí při každém vstupu do soutěžních kol zadávat příslušné údaje, učí děti bezpečnému pohybu na internetu. Otázky jsou pak laděny tak, aby dále rozvíjely vědomosti o různých záludnostech, které online svět skrývá," popisuje charakter soutěže Ing. Jiří Palyza z Národního centra bezpečnějšího internetu.

Každý ročník soutěže obsahuje sedm kol, nejlepší třída vyhrává zájezd do zahraničí. V loňském roce jeli školáci do Paříže, letos se Vesmírní Kaplanovci z 6.A z Vratimova podívají na čtyři dny do Švýcarska, kde navštíví Ženevu, Ženevské jezero, Montreaux, údolí Mattertal, Klein Matterhorn a Zermatt. Ceny obdrží i třídy na 2. až 20. místě, těšit se mohou na notebooky, digitální kamery a fotoaparáty, chytré telefony, stavebnice Geomag či na maskota soutěže plyšového psíka "PaySec".  

Nový ročník bude zahájen opět na začátku příštího školního roku, registrovat se přes Era klub (www.eraklub.cz) budou moci žáci 2. stupně základních škol nebo studenti nižšího stupně víceletých gymnázií.

Více informací naleznete v přiložené tiskové zprávě, v případě dotazů mě neváhejte kdykoli kontaktovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…