Dětem udělaly radost dárky z věznice

02.06.2012 10:00

V rámci oslav dne dětí byly v Mateřské školce Švýcarská v Kladně dnes předávány ručně dělané dřevěné hračky, vyrobené odsouzenými z věznice Nové Sedlo.

Dětem udělaly radost dárky z věznice
Foto: cppp.cz
Popisek: Děti, ilustrační foto.

Na dětech bylo vidět, že se nemohou dočkat a okamžitě po slavnostním předání hraček ředitelem věznice, panem Mgr. Miroslavem Špalkem a zástupci realizátora projektu – občanského sdružení Centrum podpory podnikání, se na krásný domeček s nábytkem, dřevěná kolečka, či společenské hry doslova vrhly. Původní očekávání, že nové hračky nebudou ani v budoucnu ležet v koutě, se tak jednoznačně potvrdilo.

Odsouzení hračky vyrábějí v kurzech profesní přípravy, které jsou součástí projektu „Komplexní reintegrační program pro osoby opouštějící prostředí věznice Nové Sedlo“. Cílem projektu je připravit tyto osoby na jejich pracovní uplatnění v době, kdy opouštějí brány věznice.

„To, že již dnes dokáží naši frekventanti v kurzu dřevovýroby připravit krásné výrobky, je velkou nadějí pro jejich budoucí uplatnění u zaměstnavatelů v období po propuštění.“ říká Mgr. Ivana Janatová, hlavní odborný pracovník projektu. „Pro odsouzené je navíc fakt, že jejich výrobky potěší ty nejmenší, velikou motivací, která posiluje jejich snahu na sobě i nadále pracovat“ dodává Janatová.

Vedle kurzu dřevovýroby získává šedesátka odsouzených z věznice Nové Sedlo postupně kvalifikaci také v oborech kovovýroby a sváření. Osobám, které postupně z věznice odcházejí na svobodu, je podána pomocná ruka také při hledání jejich prvního pracovního uplatnění. Díky pomoci Hospodářské komory se daří nacházet pro klienty projektu jejich první pracovní uplatnění a snižovat tak riziko jejich návratu ke kriminální minulosti.

Projekt je realizován v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…