Brontosauři oživují zapomenuté kouty země

04.06.2012 20:02

Dobrovolníky Hnutí Brontosaurus často najdeme tam, kde se čas zdánlivě zastavil - na polorozbořených hradech a zámcích, ve skanzenech nebo zaniklých osadách. Není to náhoda, Brontosaurus oživuje více či méně dávnou minulost a předává její odkaz mladým lidem. Skrze jejich vlastní zážitky, nové dovednosti a dobrovolnickou pomoc.

Brontosauři oživují zapomenuté kouty země

Co všechno můžete letos s Brontosaurem zažít?
Prehistorie v experimentálně archeologickém centru Křivolík u Česté Třebové
Pomůžete s budováním prehistorických staveb. Můžete si také vyzkoušeti pravěké technologie - pracovat s hlínou, dřevem, proutím i rákosem tak, jako naši předci před tisíci lety. Večery pak budou patřit řemeslům a povídáním o světech pravěku.
 tábory  Letní škola živé archeologie a  Budování pravěké vesnice

Středověk na Orlíku u Humpolce
Dobrovolnický tábor na zřícenině hradu Orlíku vás zavede do světa středověkých válečníků a alchymistů. Naučíte se chápat krásy i nástrahy tehdejšího života a vyzkoušíte si plných deset řemesel od tkalcovství, zpracování kůží až po svíčkařst! ví. Pomoc hradu bude spočívat v údržbě hradního příkopu a konzervace zdiva.

tábor  Staré časy

Další dva tábory vás zavedou do novodobé historie.

Muna na Jesenicku
V místě krásného lesa, obehnaného za druhé světové války ostnatým drátem, jsou dodnes zachovány stavby, které byly vězením válečných zajatců i sudetských Němců před odsunem. Po válce byla Muna i její příběh zapomenut. Dobrovolníci budou čistit stezky mezi bývalými bunkry a muničními sklady, stavět odpočívadla a upravovat zapomenutý prostor pro jeho otevření veřejnosti na podzimním folkovém festivalu. tábor  Hranice

Zastávka v Rychlebských horách
Bývalá německá osada Stillstand (Zastávk! a) po odsunu původních obyvatel v roce 1946 docela zpustla. Dn! es jsou na místě pouze sutiny původních stavení a starý sad, stranou od dopravy i pozornosti lidí. Dobrovolníci Hnutí Brontosaurus osadu opět na pár dní oživí, pomohou na místě budovat ekologická stavení ze slámy. S lektorem tradičního tesařství a řezbářství poté vytvoří do nově postavených domků také dřevěný nábytek.
 tábor  Stillstand -- Zastávka na znamení

Kompletní nabídku pěti desítek letních táborů najdete na webové stránce  prazdniny.brontosaurus.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…