Novela poštovního zákona schválena, výhrady alternativních operátorů trvají

07.06.2012 12:19

O dalším osudu liberalizace trhu poštovních služeb v České republice bude rozhodovat Český telekomunikační úřad

Novela poštovního zákona schválena, výhrady alternativních operátorů trvají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka ve sněmovně

Asociace alternativních poštovních operátorů (AAPO) vydává své stanovisko k novele zákona o poštovních službách, kterou tento týden definitivně schválila Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR. Výhrady alternativních operátorů vůči této novele trvají; jak bude aplikována v praxi, má nyní určit Český telekomunikační úřad.

„Naše připomínky nebyly vyslyšeny, a zákon tak fakticky nahrává jedinému účastníkovi trhu, a to České poště. Ta bude moci na jeho základě žádat o úhradu předem neupřesněné částky za tzv. čisté náklady základních služeb, které na poštovním trhu poskytuje. Na tuto částku se pak budou skládat alternativní operátoři, aniž by měli možnost se bránit,“ řekl Petr Angelis, místopředseda představenstva Asociace alternativních poštovních operátorů.

AAPO nadále pečlivě sleduje průběh přípravy prováděcích předpisů, které k novele poštovního zákona připravuje Český telekomunikační úřad. Právě ČTÚ totiž bude rozhodovat o tom, jakým způsobem by měla úhrada čistých nákladů probíhat a jak budou vypočítávány. „V rukou ČTÚ se nyní soustředí obrovská moc, jeho postup může vést ke znevýhodnění alternativních operátorů na poštovním trhu, “ doplnil Petr Angelis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…