AČCKA: Lety do letoviska Taba se zatím neruší

09.06.2012 11:01

Vyjádření naší Asociace k upozornění MZV ČR k cestám do Egypta.

AČCKA: Lety do letoviska Taba se zatím neruší
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

Cestovní kanceláře ihned reagují na stávající situaci a již začaly operativně vycházet klientům vstříc a nabízejí alternativní možnosti dovolené v Egyptě, tedy možnost výměny egyptské destinace za jiné letovisko či přesunutí termínu. Charterové lety do Taba se tedy neruší. Klienti nebudou nuceni zrušit své naplánované dovolené a cestovní kanceláře vyvíjí maximální možné usilí, aby nenutily klienty k pobytu v severní části Sinajského poloostrova, konkrétně v letovisku Taba. CK se snaží zajistit jiná letoviska mimo Taba.

V případě klientů, kteří se momentálně nacházejí v letovisku Taba, vyvíjí cestovní kanceláře (např. největší Exim Tours) maximální možné usilí, aby v případě žádosti klientů, zajistily možnost přestěhování do jiných rezortů, umístěných vzdáleněji od hraniční oblasti Sinajského poloostrova.

Z informací od cestovních kanceláří a jejich zástupců, delegátů CK v Egyptě na Sinajském poloostrově sdělujeme, že v turistických letoviscích nevnímají klienti cestovních kanceláří žádná narušení, v hotelových rezortech je nyní klid a turisté zde tráví bez problému svou dovolenou.

Na základě výše uvedených kroků se domníváme, že není třeba panikařit a obávat se dovolené v Egyptě.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur situaci neustále monitoruje a bude českou veřejnost průběžně informovat.

Češi strávili v  roce 2011 v Egyptě celkem 208 tis. dovolených. Egypt tak patří mezi 10 nejpopulárnějších destinací českých turistů. Pro evropský  cestovní ruch představuje Egypt  destinaci zásadního významu, kterou v roce 2010 navštívilo za účelem dovolené přes 14 mil. turistů z celého světa.

Přeji hezký den,

Tomio Okamura, viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA)

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má v současné době více než 250 členů z řad subjektů cestovního ruchu. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA - asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur zemí Evropské unie (http://www.ectaa.org), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…