Člověk v tísni: Hradec Králové bude hostit studentskou debatu s politiky

12.06.2012 11:07

Jeden svět na školách, vzdělávací program společnosti Člověk v tísni, uspořádá poslední ze série debat středoškolských studentů s regionálními politiky.

Člověk v tísni: Hradec Králové bude hostit studentskou debatu s politiky
Foto: clovekvtisni.cz
Popisek: Člověk v tísni - logo

V řadě pátá debata proběhne ve čtvrtek 14. června 2012 od 14 hod. v AC klubu, Akademika Heyrovského, Hradec Králové. Mladí lidé budou debatovat se zástupci politických stran o problémech regionu, vizích na jeho rozvoj a budou jim klást otázky k tématům, která se jich bezprostředně dotýkají. V panelu zasednou a na otázky studentů budou odpovídat Ing. Zdeněk Harapát (TOP 09, předseda pobočky pro Královéhradecký kraj), Bc. Miloslav Plass (ODS, kandidát č. 1 v krajských volbách) a Ing. Hana Orgoníková (ČSSD, poslankyně PSP ČR). Moderátorkou debaty bude novinářka Barbora Procházková. Studentské debaty jsou jednou z aktivit projektu Kdo jiný? a jsou pořádány ve spolupráci s Českým rozhlasem a týdeníkem RESPEKT.

Více informací naleznete na: www.jsns.cz/kdojiny.

***

O programu Jeden svět na školách

Vzdělávací program Jeden svět na školách nabízí školám dokumentární filmy a doprovodné metodické pomůcky k výuce aktuálních témat současného světa a novodobé historie. Mnohaleté zkušenosti programu ukazují, že právě audiovizuální materiály mají mimořádný potenciál k oslovení žáků základních a středních škol. Výukové sady programu využívají pedagogové na více než 2 900 základních a středních škol v České republice. Program se již několik let realizuje i v zahraničí (na Slovensku, v Polsku, Estonsku, Rumunsku, Švédsku, Německu, Libanonu aj.). Více informací o programu naleznete na: www.jsns.cz.

O projektu Kdo jiný?

Projekt Kdo jiný? je realizován v rámci vzdělávacího programu Jeden svět na školách, a to od roku 2008. V projektu realizovaly týmy žáků základních a středních škol několik stovek samostatných týmových projektů a akcí, vztahujících se k různým oblastem veřejného života a celospolečenským problémům, jako jsou rovné příležitosti, postavení menšin, moderní československé dějiny, životní prostředí, rozvojová spolupráce, přistěhovalectví, sociální problematika atd. V rámci projektu proběhly série debat středoškoláků se zástupci hlavních politických stran v Praze a v regionech či historicky první Studentské volby v České republice. V souvislosti s volbami do krajských zastupitelstev se začátkem září letošního roku uskuteční druhé Studentské volby, které budou podpořeny řadou aktivit, zaměřených především na regionální rozměr nadcházejícího řádného hlasování.

Více informací o projektu na: www.jsns.cz/kdojiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…