Soutěž Diplomová práce roku 2012 zlepší spolupráci mezi vysokoškolským prostředím a komerční sférou

13.06.2012 13:19

ICT Unie, sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací, organizuje soutěž Diplomová práce roku 2012.

Soutěž Diplomová práce roku 2012 zlepší spolupráci mezi vysokoškolským prostředím a komerční sférou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Cílem soutěže je „zviditelnit“ úspěšné studenty technických oborů, zvýšit prestiž odborného studia zaměřeného na informační a komunikační technologie (ICT) a zmenšit propast, která dosud přetrvává mezi akademickým prostředím a komerčními firmami.

Nad soutěží převzaly záštitu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstvo průmyslu a obchodu. Odbornými garanty jsou Česká asociace manažerů informačních technologií (CACIO) a Česká společnost pro systémovou integraci (ČSSI). Partnery celkem pěti soutěžních kategorií jsou společnosti Česká pošta, T-Systems, ABRA Software, AutoCont a Telefónica. Hlavním partnerem za studentskou obec je Česká studentská unie (ČeSU).

„Na tom, že spolupráce vysokých škol a firem stále není na potřebné úrovni, se shodují zástupci obou ‚táborů‘. Je evidentní, že sepětí mezi teorií, tj. výukou na VŠ, a praxí ve firmách doposud pokulhává. Diplomová práce roku patří k těm projektům, které tuto propast pomáhají překlenout – o tom svědčí zájem o soutěž jak ze strany studentů a pedagogů vysokých škol, tak i společností podnikajících v oboru ICT,“ komentuje Svatoslav Novák, prezident ICT Unie.

Autor či autorka vítězné práce v každé z pěti kategorií obdrží finanční odměnu 50 000 korun a nabídku pracovní pozice ve společnosti, která je partnerem dané kategorie. Autor/autorka práce na druhém místě v dané kategorii získá 10 000 a na třetím místě 5000 korun (na 4. až 6. místě pak 1000 korun). Soutěžní práce bude posuzovat a o pořadí rozhodne odborná porota sestavená z předních osobností oboru ICT v Česku.

Do soutěže se mohou přihlásit studenti denního nebo distančního studijního programu na některé z vysokých škol v České republice, kteří v daném akademickém roce obhájili diplomovou nebo bakalářskou práci. Uzávěrka přihlášek je 15. 7. 2012.

Projekt Diplomová práce roku má již šestiletou tradici. ICT Unie, která v minulých ročnících soutěže působila jako odborný garant, přebírá od letošního 7. ročníku roli vyhlašovatele soutěže, jímž dosud byla společnost ABRA Software. Jako nezávislý subjekt a reprezentant ICT průmyslu v ČR bude ICT Unie usilovat o další rozvoj a zvýšení prestiže této soutěže. 

Více informací o soutěži najdete na www.diplomovaprace.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…