IZIP: Elektronické zdravotní knížky josu dostupné na většině chytrých telefonů

14.06.2012 11:57

Mobilní aplikace Elektronické zdravotní knížky je od začátku června 2012 k dispozici také majitelům mobilních zařízení s operačním systémem Android. Aplikace umožní všem klientům Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR kdykoliv a kdekoliv pohodlný přístup ke zdravotním informacím – ať už svým či svých blízkých.

IZIP: Elektronické zdravotní knížky josu dostupné na většině chytrých telefonů
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Generální ředitel IZIP Jiří Pašek v pořadu Hyde park

Chytrými telefony disponuje v České republice více než 1,5 milionu lidí. Uživatelů Elektronické zdravotní knížky (EZK) je cca čtvrtina české populace, takže nepřekvapí, že za několik prvních dní si stáhlo aplikaci pro Android již stovky lidí. Služba EZK je tak nyní dostupná na drtivé většině chytrých telefonů: již od konce února 2012 ji lze využívat na zařízeních iPhone, iPad a iPod Touch. Zájem klientů potvrzuje i to, že aktuálně si mobilní aplikaci EZK stáhlo (pro tuto platformu) již více než 7 000 uživatelů.

„Funkcionalita služby je u platformy Android stejná jako v případě aplikace pro iPhone. Díky jednoduchému ovládání uživatel snadno a během okamžiku získá online přístup k nejdůležitějším informacím obsaženým ve své Elektronické zdravotní knížce, například k údajům o vyšetřeních, předepsaných lécích či k vyúčtování služeb za provedené zdravotní výkony. Tyto informace také může jako pacient ukázat například lékaři v ordinaci nebo pracovníkovi záchranné služby,“ popisuje generální ředitel společnosti IZIP, Ing. Jiří Pašek.

Mobilní aplikace EZK umožňuje práci s více účty současně, takže například rodiče mohou sledovat zdravotní záznamy svých dětí – vše na jednom místě z jednoho telefonu. Více informací a aplikaci ke stažení najdete zde: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zentity.izip

V případě, že uživatel dosud nemá zřízenu Elektronickou zdravotní knížku a je klientem Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR, může se jednoduše zaregistrovat zde:

https://reg.izip.cz/clientapplication/step1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…