HK ČR podpořila dopisem prezidenta novelu stavebního zákona

16.06.2012 9:40

Nový stavební zákon, jehož novelu podpořila dopisem prezidenta i Hospodářská komora České republiky, rozšiřuje výčet případů, kdy se nevyžaduje územní rozhodnutí ani územní souhlas.

HK ČR podpořila dopisem prezidenta novelu stavebního zákona
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Zpřesňuje také postup při vedení zjednodušeného územního řízení.

Současně s tím vládní novela stavebního zákona, která prošla závěrečným čtením, výrazně zkracuje některé lhůty v územním plánování a upravuje podmínky, za jakých se veřejnost může účastnit správních řízení. Tento princip tak značně snižuje administrativní zátěž a navíc také podporuje podnikatelské aktivity. Podle ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského má novela posílit princip "jedna stavba, jeden úřad, jedno rozhodnutí".

Hospodářská komora České republiky podpořila zefektivnění a zpřesnění stavebního zákona, neboť dojde ke korektní a pragmatické úpravě způsobu nastavení pravidel, jak lze připomínkovat územní plán. Na jednu stranu se tak zrychlí celé řízení, současně však nový zákon umožní lidem, aby připomínkovali návrhy územních plánů už v takové fázi úředního procesu, kdy to dosud možné nebylo. Změna má posílit také pozici vlastníků pozemků dotčených územním plánem. Poslanci do předlohy vložili také návrh sněmovního výboru na odložení termínu, do kdy musí mít obce své územní plány, z roku 2015 do roku 2020. Obcím umožní postavit některé stavby do roku 2020 i bez územního plánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…