Letiště České Budějovice: Brána letiště dokořán

18.06.2012 11:50

Létat, soutěžit, poznávat a bavit se. To nabídne návštěvníkům Den otevřených dveří Jihočeského kraje a Letiště České Budějovice.

Letiště České Budějovice: Brána letiště dokořán
Foto: nikodem.cz
Popisek: Modernizace Letiště České Budějovice

Brány letiště v Plané se veřejnosti otevřou v sobotu 23.6. od 10:00 a zůstanou otevřené až do 17:00 hodin. Připraveny jsou komentované prohlídky areálu letiště, ukázky letadel a jejich modelů. A protože na letišti se má především létat, mohou zájemci využít možnost vzlétnout vzhůru v rámci seznamovacích letů, dokonce se odvážlivci mohou spustit dolů v tandemovém seskoku padákem, a to vše za režijní ceny. S modely letadel jejich pozemní piloti předvedou akrobacii na světové úrovni a kouřové efekty. Nad bezpečnostní letadel i jejich modelů budou bdít sokolníci.

Komu nedělá dobře ztráta pevné půdy pod nohama, může zůstat nohama pevně na zemi, a přesto se nebude nudit. Seznámí se s prací, členy a technikou Integrovaného záchranného systému Jihočeského kraje. Kromě hasičů, policie a zdravotních záchranářů se na letišti budou prezentovat také vodní záchranáři a kynologové. „Chybět nebudou ukázky zásahů složek IZS, či možnost vyzkoušet si první pomoc nebo daktyloskopii. Dobrovolní hasiči pak slavnostně převezmou nová plovoucí čerpadla, elektrocentrály a další techniku, která posílí vybavení celkem 333 sborů dobrovolných hasičů,“ uvedl hejtman Jiří Zimola. Technika byla zakoupena na základě dlouhodobé spolupráce mezi Jihočeským krajem a společností ČEZ, která na vybavení věnovala 9 milionů korun.

Když návštěvníky přestanou bavit letadla, sanitky a hasičská auta, mohou se zapojit do sportovních, dovednostech a vědomostních soutěží nejen pro děti, prohlédnout si otevřené bunkry, občerstvit se u stánků a k tomu se zaposlouchat do vystoupení známých českobudějovických kapel. Za všechny zmiňme například Smutného Karla či Pampaliny Funky Jam. Vstup na letiště je po celý den zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…