ŠKODA AUTO opět vítězem Czech Top 100

20.06.2012 10:43

ŠKODA AUTO je opět vítězem soutěže Czech Top 100. Automobilka zvítězila v soutěži podniků, vyhlašované od roku 1994, už popatnácté.

ŠKODA AUTO opět vítězem Czech Top 100
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

Czech Top 100 hodnotí nejdůležitější české podniky na základě ekonomických ukazatelů a aktuálního vývoje v produktivitě, hodnotě firmy, společenské odpovědnosti a atraktivity zaměstnavatele. Vyznamenání pro "nejvýznamnější podnik v České republice" bude dnes předáno v rámci galavečera v pražském paláci Žofín.

Za společnost ŠKODA AUTO cenu převezme člen představenstva pro oblast personalistiky Bohdan Wojnar. „Jsme na toto ocenění velice hrdí,“ říká Wojnar. „Dokazuje význam našeho podniku pro českou ekonomiku a je současně oceněním špičkových výkonů našich zaměstnanců. Cena navíc potvrzuje, že jsme s naším kurzem mezinárodního růstu na správné cestě. Také v příštích letech budeme v tomto kurzu pokračovat a náš odbyt do roku 2018 zvýšíme minimálně na 1,5 milionu vozů ročně,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast personalistiky.

Cena ‚Czech Top 100‘ oceňuje už od roku 1994 nejdůležitější české podniky, které byly privatizovány na počátku devadesátých let v rámci zavádění tržního hospodářství v České republice. ŠKODA se od roku 1996 – s výjimkou roku 2000 – pravidelně umisťuje na prvním místě.

To podtrhuje velice úspěšný vývoj podniku v uplynulých 20 letech. Od roku 1991 – od roku vstupu koncernu Volkswagen – ŠKODA své celosvětové prodeje zvýšila více než čtyřnásobně a rozšířila svou paletu vozů z jednoho produktu na současných sedm modelových řad. Vznikl mezinárodně aktivní podnik, který je přítomný ve více než 100 zemích světa.

O trvalém růstu značky svědčí nedávno zveřejněné zvýšení odbytu za období od ledna do května 2012 o 8,6 procent na novou rekordní hodnotu 405.500 vozů. V rámci největší modelové ofenzívy v historii podniku byl koncem roku 2011 představen malý model Citigo. Na podzim letošního roku pak bude na evropských trzích zahájen prodej nové kompaktní limuzíny Rapid v Evropě. Proto budou investice do domácích výrobních závodů dále posíleny. Ve všech třech českých lokalitách bude navýšena kapacita.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…