Relock: Jedete na dovolenou? Zabezpečte svou nemovitost před ukradením!

20.06.2012 11:56

V posledních letech přibývá případů, kdy bez vědomí majitele dochází k podvodným zápisům v katastru nemovitostí, které často končí nevratnou ztrátou vlastnictví.

Relock: Jedete na dovolenou? Zabezpečte svou nemovitost před ukradením!
Foto: relock.cz
Popisek: Relock - logo

Na katastr loni dorazilo 690 756 návrhů na vklad, přičemž se v tomto množství skrývají i padělané smlouvy o darování či prodeji nemovitostí, které ohrožují vlastnictví majitelů nemovitostí. Stačí totiž falešná či odcizená občanka nebo falešný notářský zápis o prodeji nemovitosti a  můžete přijít o svůj pozemek, dům či byt. Ochránit vás může včasná informace, o jakékoliv začínající změně, kterou jste sami neiniciovali. Nepřetržitou službu kontroly katastrálních záznamů zajišťuje hlídač katastru ReLock, který se jako jediný v ČR na tuto problematiku specializuje.

Většina lidí si zabezpečí svou nemovitost před zloději, aby je po návratu z dovolené nečekalo nemilé překvapení v podobě vykradeného domu či bytu. Neví však, že podvodným zápisem v katastru mohou přijít o svou nemovitost úplně. Jedinou možností, jak svou nemovitost ochránit, je vědět o každé sebemenší změně. „Blíží se dovolené a není žádné velké umění nechat své katastrální údaje bez dozoru a být další obětí případů podobným například těm, kdy se majitel vrátí z dovolené a v jeho bytě či domě již bydlí jiný vlastník.” uvádí Karolína Kovářová z firmy ReLock.

„Sám si pravidelně zjišťovat a kontrolovat své katastrální výpisy je samozřejmě úmorné. Náš automatizovaný systém pro porovnávání zápisů zjistí třeba i jediný změněný znak a ohlídá, zda někdo na katastr nemovitostí nepodal podvodnou žádost o zápis s cílem omezit či zrušit vlastnická práva majitele. Při zjištění začínající změny zápisů okamžitě vyrozumíme klienta. Vydaná varování odesíláme na klientem poskytnuté kontakty – textovou zprávou na mobilní telefon a na e-mailovou adresu. Právě možnost zvolit si tu nejefektivnější formu vyrozumění o případném útoku zajišťuje dokonalý servis i v případě dovolené.“

Odcizení nemovitostí jsou ty nejkřiklavější případy, kterých je z médií známo desítky ročně, a jejichž počet navíc dramaticky narůstá. Nejrůznějších omezení vlastnických práv se děje ale mnohem více, kvalifikovaný  odhad  ReLocku ukazuje na tisíce případů ročně a majitel o nich nemusí vědět do doby, než začne s nemovitostí nakládat. Mohou to být zástavní práva, zápisy duplicitního vlastníka, zvětšení pozemku nebo předkupní právo obce bez vědomí vlastníka a jiné. I proto se vyplatí mít svou nemovitost neustále pod kontrolou. Monitoring probíhá v jedné ze zvolených frekvencí – 168 hodin, 72, 24 nebo i 1 hodina. Čím vyšší frekvence, tím dříve se majitel dozví, že se v katastru něco děje. Ceny se pohybují od 690 Kč ročně. Pro nové zákazníky je navíc v letních měsících na zkoušku zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…