Teplárenské sdružení ČR: Konečně se přešlo v nastavení rovných podmínek k činům

21.06.2012 11:28

Obecně se proklamuje, že teplárenství nemá na růžích ustláno. Přestože se hovoří většinou o rizikových nebo krizových bodech, není ale od věci podívat se na to i z jiného úhlu pohledu.

Teplárenské sdružení ČR: Konečně se přešlo v nastavení rovných podmínek k činům
Foto: Azol s.r.o.
Popisek: Teplárna Opatovice

Neboť i tento obor má na scéně „nové“ hráče a někam se díky politické scéně a snahám posouvá. Jde například o aktivitu ministra Kuby, který vstoupil do jednání mezi uhelnými společnostmi a energetikami,  snaží se věc moderovat a přispět tak ke vzájemné dohodě. Dále pak ministra Chalupy, který se zasloužil o výrazný posun v řešení problému energetického využití komunálního odpadu. A v neposlední řadě aktivitu ing. Vitáskové ERÚ při řešení nastavení rovných podmínek pro regulaci kogenerační výroby elektrické energie v rámci systému centrálního zásobování teplem. Pan Tomáš Drápela, Generální ředitel a člen představenstva Plzeňské teplárenské, a.s. k tomu řekl: „Jsme rádi, že se konečně přešlo od proklamací k činům a s netrpělivostí očekáváme dílčí výsledky, ke kterým se doufáme, budeme moci vyjádřit a připomínkovat. Jedině konkrétní a přesná legislativní pravidla dávají oboru teplárenství perspektivu a stabilitu.“ Z aktuálního hlediska je také správné, že  Energetický regulační úřad (ERÚ) výrazně váhá s podporou dalšího rozvoje zelené energie a tím potenciálně brání dalšímu nárůstu cen elektrické energie pro konečné zákazníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Teplárenské sdružení ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…