DPP: Vyhledávání spojení nyní s informacemi o bezbariérovosti zastávek

24.06.2012 20:03

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost připravil pro cestující ve spolupráci se společností CHAPS spol. s.r.o. aktualizovanou verzi aplikace Vyhledávání spojení.

DPP: Vyhledávání spojení nyní s informacemi o bezbariérovosti zastávek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Výrazným zjednodušením prošel samotný zadávací formulář aplikace, který nyní po zadání alespoň dvou znaků pomocí našeptávače automaticky zobrazí všechny odpovídající zastávky, objekty či body zájmu jako pošty, banky, muzea či hotely. Dostupná je nově také funkce vyhledávání nejbližší zastávky po vyplnění konkrétní poštovní adresy.

Na základě spolupráce DPP s Pražskou organizací vozíčkářů obsahuje nová verze Vyhledávání spojení Dopravního podniku unikátní databázi s informacemi o bezbariérové přístupnosti všech pražských tramvajových zastávek. Cestující si díky ve Vyhledávání spojení dostupným údajům o zastávkách bude schopen lépe naplánovat svou cestu takovým způsobem, aby jej během přepravy neobtěžovala a nepřekvapila žádná překážka. Doplňkové informace o bezbariérovosti pro konkrétní zastávky jsou dostupné ve výsledcích vyhledávání, po prokliknutí zvolené zastávky a upřesňují kupříkladu výšku nástupní hrany, šířku aktivní plochy nástupiště, nejužší průjezdné místo či samotný charakter přístupu na zastávku. V případě autobusových zastávek budou, vzhledem k nutnému zmapování sítě, údaje doplňovány průběžně.

Vzhledem k dostupnosti informací o bezbariérovosti tramvajových zastávek došlo také k rozšíření filtru vyhledávání – uživatel si nyní při zadávání trasy může zvolit úroveň bezbariérové přístupnosti. Při zaškrtnutém políčku Jen bezbariérová spojení jsou vyhledány pouze spoje zajišťované garantovanými nízkopodlažními vozidly a mezi stanicemi metra a tramvajovými zastávkami s bezbariérovým přístupem. Při zaškrtnutém políčku Jen nízkopodlažní spoje se vyhledají spoje zajišťované garantovanými nízkopodlažními vozidly, přičemž na bezbariérovou přístupnost zastávek a stanic metra není brán zřetel. Ve vyhledávání nejsou zahrnuta vlaková spojení.

Vyhledávání spojení je dostupné přes formulář na webových stránkách http://www.dpp.cz či přímo na adrese http://spojeni.dpp.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…