Český rozhlas přinese horké filmové zprávy přímo od pramene

28.06.2012 10:48

Český rozhlas zprostředkuje i letos svým posluchačům od 29. června do 7. července dění na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Tradičně se festivalové tématice bude nejvíce věnovat Český rozhlas 1 – Radiožurnál, který bude vysílat přímo z lázeňského města, informace o festivalu se ale objeví i ve vysílání dalších stanic Českého rozhlasu.

Český rozhlas přinese horké filmové zprávy přímo od pramene
Foto: Český rozhlas
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Studio Radiožurnálu najdou návštěvníci po celou dobu festivalu přímo v hotelu Thermal. Uvidí tak na vlastní oči, jak vzniká vysílání, setkají se s tvůrci filmů i hvězdami stříbrného plátna. Ze studia bude vysílat zvláštní festivalové rádio Filmžurnál. Dopolední program nabídne mezi 9.00 – 11.30 pořady Scénář dne s přehledem událostí, V obraze s aktuálními soutěžními filmy a speciální vydání pořadu Host Radiožurnálu s Lucií Výbornou a Václavem Žmolíkem.

Odpolední schéma představí hodinový pořad Čaj o třetí Jolky Krásné, exkluzivní reportáže z prostředí hvězd filmového plátna Na červeném koberci a Festivalové střípky, kuriozity z festivalového dění. Chybět nebude ani lokální dopravní zpravodajství, regionální předpověď počasí, tipy na výlety a soutěže. Kompletní programové schéma je k dispozici na filmzurnal.rozhlas.cz a v příloze tiskové zprávy.

Filmžurnál naladíte na speciální festivalové frekvenci 102,6 FM. Vysílání bude možné také sledovat na internetu prostřednictvím kamery v rozhlasovém studiu a obraz samozřejmě doplní zvuková stopa. Letošní rok však nabídne i něco navíc – poslech prostřednictvím chytrých telefonů.

"Novinkou letošního festivalového vysílání je, že nás můžete naladit nejen na frekvenci 102.6 FM, případně sledovat online na adrese filmzurnal.rozhlas.cz, ale díky poslechové aplikaci Českého rozhlasu s námi můžete být kdykoli a kdekoli prostřednictvím vašeho chytrého telefonu. Zprávy o dění na festivalu tedy budete mít přímo od pramene a z první ruky! Nebo se za námi rovnou přijďte podívat do našeho skleněného studia v hotelu Thermal," zve posluchače do Karlových Varů Vladimír Kroc, vedoucí týmu Filmžurnálu. Více informací o mobilních aplikacích naleznete na internetové stránce mobily.rozhlas.cz.

Radiožurnál kromě speciálního vysílání odvysílá z festivalu i některé pravidelné pořady: Zápisník zahraničních zpravodajů a předpůlnoční pořady Nad věcí. Letos je připraven také speciál Dvacet minut Radiožurnálu s Martinem Veselovským. Živé vysílání z prostoru hotelu Thermal proběhne 4. července od 17.00 hod. Pořad můžete poslouchat na frekvencích Radiožurnálu, ale i sledovat on-line na portálu zpravy.rozhlas.cz.

Informace o festivalu zařadí do svého vysílání i další stanice Českého rozhlasu. Český rozhlas Dvojka je přinese v rámci pořadů Jak to vidí a Ježkovy oči, Český rozhlas 3 - Vltava nabídne svým posluchačům přímé vstupy z festivalu v pořadu Mozaika. Rádio Česko vysílá do Karlových Varů Martinu Vackovou, autorku filmového týdeníku Filmobraní a Český rozhlas Plzeň kromě pravidelných denních vstupů odvysílá o festivalu i pořad Filmový zápisník.

Radio Wave posluchačům zprostředkuje festivalové dění v živých vstupech každý den v odpoledních hodinách a navíc pro ně připraví redaktoři festivalový blog na staničním webu. Ve čtvrtek 5. července pak mezi 18.00 až 19.00 odvysílá živě z Karlových Varů Filmový magazín Čelisti.

Český rozhlas 7 – Radio Praha vyšle do Karlových Varů redaktora z každé cizojazyčné redakce. Ve vysílání nabídne vstupy z festivalu, redaktoři pak na místě natočí i rozhovory ve všech vysílacích jazycích.

Součástí propagace Českého rozhlasu je i fotografická soutěž „Vyfoťte se s Radiožurnálem“. Každý, kdo vyfotografuje hostesku či moderátora v oblečení s logem Radiožurnálu pohybující se na vozítku Segway a snímek odešle na emailovou adresu filmzurnal@rozhlas.cz, se může stát majitelem nového fotoaparátu. Podmínky soutěže a další informace naleznete na adrese filmzurnal.rozhlas.cz.

MgA. Jakub Čížek
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…