SPŘ vyhlašuje soutěž Projektový manažer roku 2012

02.07.2012 9:32

Hlavní odborný garant v oblasti projektového řízení v České republice, Společnost pro projektové řízení, o. s. (SPŘ), vyhlašuje ve spolupráci s vydavatelstvím Economia, a. s. soutěž Projektový manažer roku 2012.

SPŘ vyhlašuje soutěž Projektový manažer roku 2012
Foto: Archiv
Popisek: Společnost pro projektové řízení

Garantem prvního ročníku soutěže je Hospodářská komora České republiky. Soutěž je realizována za podpory České televize, Centra současného umění DOX a výtvarníka Bořka Šípka, který pro vítěze jednotlivých kategorií vytvoří unikátní skleněné pamětní ocenění.

Posláním soutěže je hodnotit nejvýznamnější a nejúspěšnější projektové manažery, manažerky a samotné projekty ve veřejném, soukromém i neziskovém sektoru, napříč všemi odvětvími v ČR. Unikátnost soutěže spočívá ve způsobu výběru a hodnocení jednotlivých soutěžících. Kandidáti na cenu Projektový manažer roku budou prokazovat své dovednosti v manažerské hře, při které budou simulovat řízení konkrétního projektu. Pravidla hodnocení dále vycházejí ze zkušeností s certifikací projektových manažerů podle mezinárodního standardu International Project Management Association (IPMA) a celosvětové soutěže IPMA Awards.

V posledních letech výrazně roste zájem o projektové řízení ve všech sektorech ekonomiky a pozice projektový manažer je jednou z nejvyhledávanějších na trhu práce. Rostoucí zájem o projektové řízení je dán potřebou organizací realizovat změny - přizpůsobovat se rychle se měnícímu prostředí, což je vhodné realizovat právě prostřednictvím projektů. Zájem je spojen také se vstupem České republiky do Evropské unie (EU). Od roku 2007 se u nás realizovalo více než 40 000 projektů podpořených z EU.  „Soutěží chceme podpořit tento trend, rozvíjet projektovou kulturu a komunitu projektových manažerů. Projektoví manažeři mají zájem o výměnu zkušeností a tato soutěž jim k tomu poskytne příležitost,“ vysvětluje Ing. Michale Motal, prezident SPŘ. 

„Naším cílem je také přiblížit projektové řízení široké veřejnosti. V současné době se o projektech hovoří zpravidla v souvislosti s předražováním projektů financovaných z veřejných zdrojů a korupcí. Chceme lidem ukázat příklady smysluplných a dobře řízených projektů,“ dále dodává Michael Motal. 

Tým hodnotitelů a Porota budou hodnotit a vybírat vítěze v rámci šesti kategorií: Projektový manažer/ka roku, Projekt roku, Charitativní (neziskový) projekt roku a Studentský projekt roku. Hodnotitelé a Porota budou dále hodnotit významné počiny v oblasti projektového řízení v kategorii Síň slávy. Publikum slavnostního galavečera bude mít příležitost vyjádřit svůj názor na kvalitu přihlášených projektových manažerů a projektů ve vyhlašované kategorii Cena sympatie. 

Do soutěže je možné se přihlásit v období od 1. července do 30. srpna 2012 prostřednictvím webových stránek  www.pmroku.cz. První kolo hodnocení a sestavení finálové skupiny pro jednotlivé kategorie bude soutěžícím oznámeno 16. září 2012. Slavnostní vyhlášení vítězů a udílení cen proběhne 9. října 2012 v prostorách Centra současného umění DOX, Praha.

Soutěž byla vyhlášena 30. června 2012 a bude pořádána pravidelně každý rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…