DPP: Stanice metra Národní třída bude příští dva roky uzavřena

08.07.2012 16:54

Cestující se mohou těšit na nový vestibul propojený s polyfunkční budovou.

DPP: Stanice metra Národní třída bude příští dva roky uzavřena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

V souvislosti s výstavbou polyfunkčního objektu COPA CENTRUM NÁRODNÍ bude od 10. 7. 2012 v maximální délce 24 měsíců uzavřena stanice metra Národní třída na lince B. Po dobu jejího uzavření budou vlaky touto stanicí pouze projíždět. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) požaduje, aby uzavírka byla co nejkratší.

„Uzavření stanice metra Národní třída zásadním způsobem neovlivní dopravní obslužnost dané lokality, jelikož nejbližší stanice trasy B je v docházkové vzdálenosti do 300 metrů,“ uvedla Tereza Krásenská, mluvčí DPP.

Cestující mohou použít sousední stanice linky B Karlovo náměstí a Můstek. Dále bude v této souvislosti posunuta tramvajová zastávka Národní třída směr Národní divadlo o 40 metrů blíže ke křižovatce s ulicí Národní.

„Požadujeme od investora co nejkratší uzavření stanice a apelujeme na maximální zkrácení termínu uzavírky. Jsou zde však koordinační podmínky, vyplývající z vydaného stavebního povolení a z technických omezení pro provádění stavby v centru města. Uzavření stanice metra tak investor dle těchto podmínek odhaduje přibližně na dva roky,“ vysvětluje Krásenská.

Na všech schématech ve vozech a stanicích metra bude stanice Národní třída po dobu uzavření zneplatněna přeškrtnutím, na uzavření stanice bude také přímo ve vozech metra upozorňovat upravené hlášení ve vlakovém rozhlase. Dle přepravního průzkumu z roku 2008 se uzavírka dotkne přibližně 21 tisíc cestujících, kteří stanici Národní třída ve všední den využívají.

Nejvýznamnější změnou, na kterou se po znovuotevření zastávky mohou cestující těšit, bude nová podoba vestibulu. V rámci realizace nového vestibulu, který bude integrován do stavby nového polyfunkčního centra, dojde k přímému propojení s touto budovou. Provozně zůstane však vestibul od budovy oddělen. V rámci výluky dojde také k opravě a rekonstrukci vnitřních stavebních konstrukcí stanice v úrovni nástupiště a to včetně sanací průsaků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…