ČEZ: O Informační centrum Obnovitelné zdroje je neustále vyšší zájem

07.07.2012 14:11

Do Informačního centra Obnovitelné zdroje v Hradci Králové se v prvním pololetí letošního roku podívalo celkem 8772 návštěvníků, což je o 1380 více, než za stejné období loňského roku.

ČEZ: O Informační centrum Obnovitelné zdroje je neustále vyšší zájem
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Nejvíce zájemců o obnovitelné zdroje přišlo v březnu a v květnu, kdy se naše Informační centrum účastnilo akcí u příležitosti Světového dne vody, Dne rodiny v Hradci Králové a Královéhradecké muzejní noci. V květnu navíc naši expozici shlédl jubilejní padesátý tisící návštěvník od otevření v květnu 2008,“ říká průvodce Vladimír Hanuš.

Není moc míst, kde by se turisté, studenti, děti a všichni, kteří se chtějí něco dozvědět o výrobě elektrické energie z obnovitelných zdrojů, měli možnost podívat současně do informačního centra a do skutečné vodní elektrárny. Skupina ČEZ tuto možnost nabízí v Informačním centru Obnovitelné zdroje, které je součástí budovy malé vodní elektrárny Hučák v Hradci Králové.

Návštěvníci zde uvidí zajímavou expozici o využití větrné, vodní, geotermální, sluneční energie a energie vzniklé spalováním biomasy. Zároveň si zkusí vyplnit kvíz nazvaný Tajemství 100 let ukryté na Hučáku. Průvodci centra mají v programu i prohlídku provozu samotné elektrárny.

Každý rok připravujeme pro naše návštěvníky něco nového. V loňském roce celou expozici obohatil nový film věnovaný vodním elektrárnám na řece Labi. Průvodci zároveň připravili pro zájemce několik soutěží. „Pro letošní rok byla připravena výroční turistická známka ke stoletému výročí uvedení do provozu malé vodní elektrárny Hučák. Prodej dřevěné plaketky, která má z jedné strany vyobrazenu Francisovu turbínu a ze strany druhé budovu Hučáku, je plánován pouze do konce prosince 2012,“ dodává Vladimír Hanuš.

Informační centra Skupiny ČEZ je možné nalézt po celé České republice. Nejstarší v Jaderné elektrárně Dukovany bylo otevřeno v roce 1994. Osmým v pořadí je právě Informační centrum v Hradci Králové, jehož hlavním motivem je výroba ekologické elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Nejmladší centrum bylo otevřeno v listopadu 2009 v Elektrárně Ledvice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…