AČCKA: Právě vyhlásila úpadek čtvrtá cestovní kancelář - CK Globaltour

04.07.2012 20:16

V zahraničí se nyní nachází 186 osob, kteří se v neděli vrátí do Čech. Dalších přibližně 250 osob má zakoupený zájezd od cestovní kanceláře.

AČCKA: Právě vyhlásila úpadek čtvrtá cestovní kancelář - CK Globaltour
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Cestovní kancelář po telefonickém kontaktu potvrdila vyhlášení úpadku k dnešnímu dni.

Informovala o tom i spolupracující leteckou společnost a zástupce pojišťovny ČPP, u které je pojištěna proti úpadku. Rovněž požádala obchodní partnery o stažení její nabídky zájezdů z prodeje.

Cestovní kancelář má nyní plné letadlo čítající 186 českých turistů na dovolené v Turecku, odkud by se měli vrátit podle našich informací v neděli. Cestovní kancelář ještě stihla zařídit pro tyto klienty dopravu zpět leteckou společností Sky Airlines, úpadek CK by se jich tedy neměl nijak dotknout. Ale další klienti již na dovolenou neodletí. Přibližně 50 klientů by mělo odletět do Antalye na pobytový zájezd tuto neděli, další odhadované dvě stovky Čechů v nadcházejícíh termínech.

Důvodem úpadku jsou pravděpodobně finanční problémy v důsledku nízkého prodeje zájezdů. CK sdělila, že nemá finanční prostředky na realizaci dalších zájezdů.

Pražská cestovní kancelář Globaltour s.r.o. patřila mezi menší cestovní kanceláře. Vznikla v roce 2009 a specializovala se na pobytové zájezdy do Turecka.

Cestovní kancelář je pojištěna proti úpadku u České podnikatelské pojišťovny, poškození klienti se proto nemusí obávat, že by nedostali vložené prostředky zpět.

Letos se jedná o čtvrtou cestovní kancelář, která se dostala do finančních problémů, po CK Asteri tour, CK Redgreentours a CK Filip. Nicméně ve všech případech se úpadky týkaly malých cestovních kanceláří. Ve srovnání s celkovým počtem cestovních kanceláří aktuálně působících na českém trhu se jedná pouze o necelé jedno procento krachujících subjektů.

V České republice nyní působí podle seznamů pojišťoven 1035 cestovních kanceláří, které v loňském roce na našem trhu prodaly 2,088 mil. zájezdů.

Tomio Okamura - viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…