Lesy ČR zaznamenávají škody po rozmarech počasí

09.07.2012 12:18

Současné rozmary počasí - především silný vítr, bouřky a prudké deště - přidělávají starosti také pracovníkům státního podniku Lesy ČR. Po uplynulé noci lesníci registrují škody na lesních cestách a vodních tocích v Libereckém kraji, menší kalamita lesního porostu se udála na lesním revíru Vysoká v blízkosti Hradce Králové.

Lesy ČR zaznamenávají škody po rozmarech počasí
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Vydatné srážky spojené s bouřkami nejvíce poničily lesní cesty v oblasti Jizerských hor, na Frýdlantsku, v lokalitách kolem Raspenavy a Hejnic v Libereckém kraji. Škody se podle velmi předběžných odhadů budou pohybovat v řádech statisíců korun. Nejvíce je poškozena lesní cesta Riegelweg spojující Hejnice se strmými horskými kopci severních svahů Jizerských hor, kde jsou škody prozatím vyčísleny na zhruba půl milionu korun. Zaměstnanci Lesů ČR již také pracují na odstraňování nejvážnějších poškození: pročišťují příkopy kolem lesních cest a svodnice na lesních cestách, případně nečistotami ucpané propustky pod lesními cestami.

Menší škody Lesy ČR registrují také na drobných vodních tocích, které mají ve své správě. Jde opět o oblast Frýdlantska v Libereckém kraji, kde došlo k menšímu poškození především na rozestavěných stavbách, jejichž cílem je eliminace škod po povodních v roce 2010. Předběžné odhady škod se pohybují v řádech statisíců.

Silný vítr povalil rovněž větší množství stromů v lesnickém revíru Vysoká v okrese Hradec Králové. V místě došlo k poškození přibližně dvou tisíc krychlových metrů dříví.

Pracovníci Lesů ČR jsou ve všech inkriminovaných oblastech přímo v terénu a monitorují aktuální stav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…