Mistrovství ČR v olympijské disciplíně všestrannost o víkendu v Humpolci

09.07.2012 15:11

V pátek 13. července startuje v 9.00 Mistrovství České republiky v olympijské disciplíně všestrannost, které se koná na závodišti Školního statku Humpolec – Dusilov.

Mistrovství ČR v olympijské disciplíně všestrannost o víkendu v Humpolci
Foto: Archiv
Popisek: Jezdec na koni

V pátek 13. července začnou v 9.00 drezurní zkoušky, v sobotu od 9.00 terénní zkoušky a v neděli 15. července od 10.00 skokové zkoušky. Mistrovství České republiky ve všestrannosti se pojede v kategoriích senioři, junioři mladší a starší, děti a pony.

„Průběh soutěží všestrannosti lze přirovnat k atletickému víceboji. Jezdec na stejném koni absolvuje v tři rozdílné, na sobě nezávislé, zkoušky. Tedy zkoušku drezurní, která je testem dokonalé souhry jezdce a koně, dále zkoušku skokovou, která kromě skokových schopností koně prověřuje psychickou odolnost dvojice a také zkoušku terénní.  Při ní jezdec a kůň překonávají v členitém terénu překážky, které dokonale prověří jejich trénovanost a vytrvalost. Vítězem je nejlépe připravená dvojice s nejmenším počtem trestných bodů,“ popisuje jeden z hlavních organizátorů jezdeckých závodů Jiří Klubal.

Na závodiště do Humpolce se chystají desítky koňů se svými jezdci a stovky návštěvníků, mezi nimiž jsou tradiční návštěvníci a milovníci koní z celé republiky.

Další významnou akcí, která se bude konat na humpoleckém kolbišti, je Finále seriálu závodů Zlaté podkovy. To se uskuteční v termínu 24. až 26. srpna.

Podrobný program na www.zlatapodkova.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…