Za pomoc postiženým budou odměněni jednotlivci i organizace

14.07.2012 14:48

Pomoc postiženým lidem v Pardubickém kraji bude letos poprvé odměněna. Pardubický kraj ve spolupráci s Pardubickou krajskou radou osob se zdravotním postižením vyhlašuje 1. ročník ceny hejtmana „Duhové křídlo 2012“. Cena bude udělena jak jednotlivcům, tak organizacím.

Za pomoc postiženým budou odměněni jednotlivci i organizace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdravotně postižení - ilustrační foto

„V našem okolí je velké množství lidí, kteří dobrovolně a ve svém volném čase pomáhají postiženým lidem vyrovnat se s jejich životy. Jejich odměnou jsou ve většině případů pouze slova poděkování ze strany postižených. Proto jsme se rozhodli odměnit je cenou s názvem Duhové křídlo 2012,“ vysvětluje Radka Konečná, koordinátorka projektu.

Nominaci může poslat kdokoliv. „Budeme rádi, když nám obyvatelé kraje pošlou návrhy na ocenění. V Pardubickém kraji je okolo deset procent lidí s nějakou formou postižení, což se týká téměř padesáti tisíc obyvatel. Skromných lidí, malých i velkých organizací, kteří nezištně pomáhají lidem ve svém okolí, je mnoho. Stačí se podívat okolo sebe, poslat nominaci a vyjádřit tak dík jejich práci,“ doplňuje Roman Línek, náměstek hejtmana Pardubického kraje.
Vítězové obdrží trofej z dílny akademického architekta Miloslava Chaloupky s motivem duhy, na které sedí křídlo anděla. „Právě tato trofej nás inspirovala k pojmenování ocenění,“ doplňuje Radka Konečná. Ostatní účastníci soutěže dostanou drobné dárky a pamětní diplomy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…