Raiffeisen stavební spořitelna: Až 70 % nákladů za energie lze uspořit

16.07.2012 19:49

EKOprogram Raiffeisen stavební spořitelny nově nabízí výhodnější úvěry pro ty, kteří plánují ekologicky zaměřenou rekonstrukci nebo modernizaci svého bydlení. Může jít například o zateplení fasády nebo střechy, výměnu oken a dveří, koupi nového topného systému s vyšší účinností, například alternativního zdroje energie. Vhodnými opatřeními lze na výdajích za energie ušetřit až 70 procent nákladů. Zvýhodněné úvěry REKOpůjčka plus a HYPOsplátka plus usnadňují lidem cestu k úspornějšímu bydlení a zároveň pomáhají šetřit životní prostředí.

Raiffeisen stavební spořitelna: Až 70 % nákladů za energie lze uspořit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„V současné době neustálého zdražování energií skoro každý z nás řeší otázku, jak co nejvíce uspořit na nákladech za energie. Protože jde zároveň o úpravy, které šetří životní prostředí, rozhodli jsme se je podpořit nabídkou zvýhodněných úvěrů našeho  EKOprogramu,“ říká Vladimír Vyčítal, vedoucí oddělení vývoje produktů pro fyzické osoby z Raiffeisen stavební spořitelny.

EKOprogram od Raiffeisen stavební spořitelny

Využití zvýhodněných úvěrů je účelově vázáno. Umožňují financovat například celkové či dílčí zateplení domu, modernizaci vytápění jakou je výměna kotle, radiátorů nebo instalace regulace či pořízení alternativního zdroje energie, kterým může být třeba tepelné čerpadlo nebo solární systém. Úvěry jsou klientům dostupné ihned při založení stavebního spoření, bez čekání a bez akontace a s možností měnit výši splátek.

REKOpůjčka plus je úvěr s úrokovou sazbou od 4,7 %. Hodí se zejména na menší rekonstrukce. Do výše 400 tisíc korun jej lze získat bez zajištění. Rozsáhlejší projekty nad 300 tisíc korun lze výhodně financovat s úvěrem HYPOsplátka plus. Úroková sazba 3,7 %, možnost rozložit splatnost úvěru téměř na 30 let nebo posunout si splátky až o 6 měsíců jsou jen některými z jeho výhod.

Ohleduplnost k životnímu prostředí i rodinnému rozpočtu

Rekonstrukcí provedenou v souladu s moderními ekologickými trendy se nejen sníží náklady za bydlení, ale také vzroste tržní hodnota nemovitosti a její životnost. „Zlepšíte technický stav nemovitosti, a tím i usnadníte její budoucí údržbu. Zároveň zamezíte závadám v podobě vlhnutí omítek nebo vzniku plísní, zajistíte optimální tepelnou pohodu v bytě a celkově zvýšíte komfort svého bydlení,“ vysvětluje výhody Vladimír Vyčítal. „Navíc přispějete k ochraně životního prostředí, zejména neobnovitelných přírodních zdrojů.

Jak je možné snížit náklady na provoz domu

Modelové příklady:

Rodinný dům s ročními náklady za energie 50 000 Kč

Kompletní zateplení fasády, podlah a stropů

-40%

Výměna oken a dveří

-12%

Výměna kotle, radiátorů, regulace

-20%

Celková úspora

36 000 Kč

*Finanční návratnost investice je cca 10 let.

 

Panelový byt 3+1 s ročními náklady za energie 20 000 Kč

Výměna oken, vč. žaluzií

-12%

Celková úspora

2 400 Kč

*Finanční návratnost investice je cca 17 let.                 

 * v návratnosti nejsou započteny opakované náklady na údržbu a komfortní užitné vlastnosti – větrání, zastínění, jednoduchá obsluha a neopominutelný estetický užitek nového vzhledu.

 

O Raiffeisen stavební spořitelně

Raiffeisen stavební spořitelna poskytuje v České republice stavební spoření  od roku 1993, kdy vstoupila na trh jako první stavební spořitelna, ještě pod jménem AR stavební spořitelna a.s. Patří do rodiny Raiffeisen, největší soukromé finanční skupiny na rakouském trhu.

Provozuje širokou síť více než 200 poradenských míst na území celé České republiky a je spolehlivým partnerem pro řešení nejen bytových potřeb. Mezi produkty stavebního spoření nabízí také výhodné úvěry na bydlení. Její finanční poradci klientům poskytují komplexní finanční poradenství v otázkách bydlení, zajištění života, majetku, rodiny i zabezpečení na stáří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …