Díky Lesům ČR slouží turistům v Jeseníkách další přístřešek

17.07.2012 7:10

Lesy ČR v jednotlivých lokalitách postupně zlepšují zázemí pro milovníky výletů a turistiky obecně. Svědčí o tom další možnost chvilky oddechu a posezení, kterou turisté či cyklisté nově najdou v centrální části Jeseníků, v právě otevřeném „Přístřešku na Medvědí“. Stejně tak však přístřešek veřejnosti poslouží i jako ochrana před nepřízní počasí-například silnějším větrem nebo deštěm.

Díky Lesům ČR slouží turistům v Jeseníkách další přístřešek
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Státní podnik Lesy ČR přístřešek postavil na cestě z Koutů nad Desnou na horní nádrž přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně v okrese Šumperk v Olomouckém kraji. V zimě bude jednoduchá hezká roubená stavba na kamenné podezdívce se šindelovou střechou sloužit běžkařům k úkrytu před zimou na trase okolo Mravenečníku.

Náklady na vybudování přístřešku dosáhly částky jeden milion korun, kterou podnik investoval z „Programu 2020 – zajištění cílů veřejného zájmu u Lesů České republiky“. Program 2020 slouží například k financování obnovy a údržby turistických cest a stezek, naučných stezek, odpočinkových míst, studánek, kulturních památek a mnoha dalších aktivit v lesích.

Přístřešek postavený za osm měsíců v duchu tradiční zástavby jesenického regionu stojí nad turistickém  stanovišti Pod Horní nádrží ve výšce přibližně 1180 metrů nad mořem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…