Kapela The Tap Tap zahraje v Londýně

17.07.2012 8:50

České centrum Londýn podpoří živý open-air koncert unikátní kapely The Tap Tap, kterou tvoří mladí čeští umělci, studenti a absolventi škol pražského Jedličkova ústavu. Jejich hudební show jsou okamžikem, kdy se stírají rozdíly mezi světy handicapovaných a zdravých lidí. Kapela The Tap Tap díky spolupráci s Českými centry slavila úspěch v Bruselu, Varšavě, Madridu a Bratislavě. Kapela, která v Londýně vystoupí v rámci doprovodného programu Letních olympijských her, kromě jiného přiveze anglickou verzi hymny „Konec světa – zrušeno“. Koncert se uskuteční 21. 7. 2012 od 18:30 v prestižním sále Jerwood Hall.

Kapela The Tap Tap  zahraje v Londýně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Ředitel Českého centra v Londýně, Ladislav Pflimpfl:Živé vystoupení kapely The Tap Tap v rámci populárního festivalu živého umění Whitecross Street Festival v prestižním sále Jerwood Hall, který patří světoznámému London Symphony Orchestra, je bezesporu jedním z vrcholů celé právě probíhající, půlroční české kulturní olympijské sezony v Londýně s názvem Czech Open 2012. Celé vystoupení skvěle zapadá do tématu a atmosféry londýnských Her, které slaví naději mladé generace a budoucí perspektivy. Nabízí také příslib a možnosti aktivního zapojení se pro všechny komunity, skupiny i jednotlivce. The Tap Tap právem reprezentuje tuto vizi a otevřenost za Českou republiku na mezinárodní a nyní i londýnské scéně.

Kapela ve spolupráci s Českým centrem Londýn a Magistrátem hl. m. Prahy přijede svou hymnu proti konci světa naučit i britské publikum. Název anglické verze hymny z pera Tomáše Hanáka je „End of the world – canceled“. V angličtině zazní také hit skupiny Monty Python s názvem Always Look on the Bright Side of Life nebo pecka Rehab od Amy Winehouse. Většina členů The Tap Tap se do Londýna dostane letadlem, díky partnerské spolupráci s British Airways. Na dlouhou cestu se vydá také bezbariérový mikrobus, který se kapele podařilo získat díky reportáži ČT v pořadu Reportéři.

Záštitu nad koncertem převzal velvyslanec České republiky ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska, Michael Žantovský, který uvedl: "Je mi potěšením přivítat na zájezdu ve Velké Británii skupinu The Tap Tap, jedinečné hudební těleso, které spojuje vysokou uměleckou kvalitu s obecně prospěšnou činností. The Tap Tap jsou skvělými reprezentanty české kultury i české společnosti."

Kapela The Tap Tap

The Tap Tap je kapela tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu, kterou v roce 1998 založil a dodnes vede Šimon Ornest. The Tap Tap pravidelně vystupují na velkých i menších českých festivalech, soukromých oslavách i firemních večírcích a díky spolupráci s Českými centry stále častěji vyráží i do zahraničí (Bratislava, Madrid, Varšava, Brusel). Mezi poslední velké úspěchy patří například nové CD „Párty Na Kolečkách“, nebo již podruhé vyprodaný mikulášský koncert ve Státní opeře, vysílaný v přímém přenosu na ČT1. Osvětový klip "Řiditel autobusu" získal 1. cenu poroty i diváků v soutěži Zlatá pecka a 2. místo v soutěži Louskáček 2012. V současné době se The Tap Tap připravuje na vystoupení v rámci doprovodného programu letních olympijských her v Londýně a na celostátní benefiční akci a happening s názvem "Koncert proti konci světa".

Více:

https://docs.google.com/open?id=0ByttWMFtlHhwbVVweXRqamVhRTA

 

Místo konání: JERWOOD HALL, ST. LUKE'S, 161 OLD STREET, LONDON EC1 9N6

Vstupné:  £5 (£2 se slevou)

ČESKÁ CENTRA

Česká centra jsou agenturou Ministerstva zahraničních věcí pro propagaci ČR v zahraničí. Prosazují českou kulturní scénu na mezinárodním poli. Síť Českých center působí z 21 zahraničních metropolí 3 kontinentů.

Realizují výstavy, filmové přehlídky, kurzy českého jazyka, literární akce, scénická

vystoupení, zahraniční rezidenční stáže a press tripy, street akce, podporují českou účast na mezinárodních festivalech a veletrzích kreativních průmyslů, zprostředkovávají kontakty a organizují další programy na podporu mezinárodní spolupráce, které ročně v celé zahraniční síti čítají přes 3000 akcí a oslovují více jak 1.5 mil návštěvníků ve světě. Více na www.czechcentres.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…