LEO Express umí zdvojnásobit kapacitu vlaku

18.07.2012 12:59

Jednotka LEO Express dokáže narůst na dvojnásobnou délku a zdvojnásobit svou kapacitu. Potvrdily to testy nových vlakových jednotek LEO Express, které pokračují ve zkušebním centru VUZ Velim.

LEO Express umí zdvojnásobit kapacitu vlaku
Foto: LEO Expres
Popisek: Vlaková souprava LEO Expres

Na testovacím okruhu se v těchto dnech zkouší spojení dvou jednotek dohromady pomocí samočinných spřáhel na jejich koncích tak, aby fungovaly spřaženy v jednom funkčním celku. Strojvedoucí tak může celý takto nově vytvořený vlak o celkové kapacitě 474 míst a délce více než 180 m pohodlně, efektivně a kompletně ovládat z jednoho stanoviště, včetně výkonu, brzd, klimatizace, topení, otevírání dveří, osvětlení, nebo palubního rozhlasu.

„Testy proběhly v pořádku a bez problémů. Ověřili jsme si, že obě jednotky dokážeme spřáhnout dohromady během několika vteřin. Stačí s jednou ´vjet´ do druhé. I když byly obě jednotky spojeny dohromady, tak si celá takto zdvojnásobená souprava při řízení zachovala své výborné jízdní vlastnosti. Poté, co se náš provoz i s cestujícími řádně zaběhne, můžeme tuto funkci spojení dvou jednotek dohromady využívat a takto zvětšené vlaky nasazovat například v nejvytíženějších časech a dnech,“ vysvětluje Leoš Novotný, majitel společnosti LEO Express.

Každá souprava LEO Express je vybavena tzv. centrálním automatickým spřáhlem Voith-Scharfenberg "Schaku" Typ 10.
Soupravy LEO Expres lze samozřejmě spojit i s jinými vlaky – k tomu mají jednotky k dispozici speciální pomocné spřáhlo, uložené na každé z nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…