AČCKA: Další cestovní kancelář ukončila letos svou činnost - CK Dolce vita

23.07.2012 13:24

Poškozených je přibližně 300 Čechů. V zahraničí se nyní nachází přibližně 100 českých turistů v Tunisku a na Djerbě, dalších přibližně 200 osob má zakoupený zájezd od cestovní kanceláře a na zájezd již neodletí.

AČCKA: Další cestovní kancelář ukončila letos svou činnost - CK Dolce vita
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Podle sdělení zástupců cestovní kanceláře je o všechny klienty v zahraničí postaráno, mají zaplacené ubytování po celou dobu pobytu a také uhrazené letenky zpět do České republiky. Do pátku tohoto týdne by se měli vrátit zpět všichni klienti nacházející se v zahraničí. Momentálně se čeká na oficiální vyjádření pojišťovny.

Důvodem úpadku, který byl vyhlášen včera v noci, je platební neschopnost, kterou se cestovní kanceláři nepodařilo vyřešit. Za vzniklou situaci se cestovní kancelář na svém webu všem dotčeným omlouvá. Cestovní kancelář nebyla schopna již zajistit realizaci nadcházejících zájezdů s odletem od dnešního dne, viz webové stránky CK -  http://www.ckdolcevita.cz/.

Už minulý týden cestovní kancelář postupně stahovala veškerou nabídku zájezdů a to do Tuniska a Egypta, na které se specializovala. Dále nabízela zájezdy do Řecka a Turecka. Rovněž vedení kanceláře řešilo se svými právníky v posledních dnech přechod z činnosti CK na činnost cestovní agentury. Pak by Dolce Vita a.s. jen prodávala zájezdy jiných cestovních kanceláří. To se však cestovní kanceláři nepodařilo.

Cestovní kancelář je pojištěna proti úpadku u České podnikatelské pojišťovny v souladu se zákonem, poškození klienti se tedy nemusí obávat, že by nedostali vložené prostředky zpět. Pro nahlášení pojistné události se mohou obracet na pojišťovnu, na telefonním čísle +420 841 444 555 nebo na emailu  info@cpp.cz.

Pražská cestovní kancelář CK Dolce Vita a.s. se objemem svých zájezdů řadila spíše mezi menší cestovní kanceláře. Na trhu zájezdů operovala velmi krátkou dobu, neboť vznikla v únoru 2010.

Letos se jedná o šestou cestovní kancelář, která se dostala do finančních problémů a podnikala v cestovním ruchu velmi krátce, po CK Asteri tour, CK Redgreentours, CK Filip, CK Globaltour a CK BG Travel. Nicméně ve všech případech se úpadky týkaly malých cestovních kanceláří. Ve srovnání s celkovým počtem cestovních kanceláří aktuálně působících na českém trhu se jedná pouze o necelé jedno procento krachujících subjektů.

V České republice nyní působí podle seznamů pojišťoven 1035 cestovních kanceláří, které v loňském roce na našem trhu prodaly 2,088 mil. zájezdů.

Tomio Okamura - viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA)

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…