ČRo: K budoucnosti Rádia Česko

25.07.2012 9:23

V reakci na některé dezinformace, které se objevily v médiích v souvislosti se stanicí Český rozhlas Rádio Česko vydává Český rozhlas následující prohlášení.

ČRo: K budoucnosti Rádia Česko
Foto: Český rozhlas
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Stanice Rádio Česko je obsahově i formátem zaměřena na zpravodajství a na aktuální publicistiku. Vysílá od 8 do 18 hodin přes internet, v DVB-T multiplexu Českých radiokomunikací, na VKV vysílačích BBC World Service (pouze v časech 8-11 a 13-16 hodin), na satelitu Astra 3A a v systému DAB.

V minulém týdnu zamítla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání žádost společnosti BBC Radiocom (Praha) s.r.o. o změnu licenčních podmínek, spočívající ve společném sestavování částí programu s Českým rozhlasem v době 7-8 hodin, 11-13 hodin a 16-18 hodin. V praxi by to znamenalo prohloubení spolupráce mezi BBC a Českým rozhlasem a rozšíření vysílání na frekvencích BBC v češtině na 12 hodin (7 – 19 hodin).

Rozhodnutí RRTV a postoj BBC World Service k dalšímu provozování vysílání v České republice jsou podstatné pro plány Českého rozhlasu, pokud jde o spuštění nové stanice mluveného slova i další fungování stanice Rádio Česko. Český rozhlas povede intenzivní jednání s BBC Radiocom (Praha), přičemž další kroky vedení Českého rozhlasu v této věci lze očekávat v polovině srpna t.r.

V případě ukončení vysílání BBC v pásmu VKV ještě v letošním roce, bude Český rozhlas Rádio Česko i nadále vysílat v digitální platformách jako doposud, a to minimálně do konce letošního roku.

MgA. Jakub Čížek
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů
Český rozhlas

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…