ASORKD chce, aby úřad přinutil Mattonku zabezpečit hotel Praha

02.08.2012 8:00

„Dnes jsme odeslali v pořadí již třetí podnět na zabezpečení kulturní památky v Kyselce. Hotel Praha vlastní italsko-holandské Karlovarské minerální vody a přesto, že se jedná o velmi movitého vlastníka, kulturní památka se rozpadá. Věříme, že úřad nebude zahálet a neprodleně s Mattonkou zahájí správní řízení tak, jak to učinil v našich předchozích podnětech,“ řekl viceprezident ASORKD Martin J. Kadrman.

ASORKD chce, aby úřad přinutil Mattonku zabezpečit hotel Praha
Foto: Hana Čechová
Popisek: Zdevastované Lázně Kyselka u Karlových Varů

KMV se ke kulturnímu dědictví staví macešsky již mnoho let. Například Alessandro Pasquale před rokem v České televizi zpochybnil důvod památkové ochrany hotelu Praha: „Podle mně nemá žádnou historickou hodnotu a bylo by to plýtvání penězi se o to starat a říkám to bez problémů.Pokud se o to někdo chce starat, je vítaný. Já mu ho klidně daruji.“ (min. 14:00)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/125220-chatrajici-lazne-kyselka-selhani-statu-na-vsechurovnich/

Mattonka se o hotel nijak nestará. Za poslední rok provedla jedinou investici – hotel obehnala plotem. Přesto, že ASORKD vyslyšela Pasqualeho výzvu, hotel odmítl darovat. „Pan Pasquale darování hotelu odmítl s tím, že pro Kyselku má jiný plán,“ vzpomíná na jednání s KMV prezident ASORKD Pavel P. Ries.

„České úřady ustupovaly obludné rozpínavosti KMV celých dvacet let. Je nutné, aby karlovarští úředníci nebyli jen bičem na ´malé´ provinilce, ale trvali na dodržování zákona i u firem s miliardovými obraty,“ dodal Kadrman.

Zachraňte lázně Kyselka, vyzvali Mattonku tři tisíce čtenářů iDnes!

Kyselka zvítězila v celorepublikovém finále ankety "Která z památek by si zasloužila zachránit?" Tento urbanistický soubor, unikátní ve střední Evropě získal 2837 hlasů, druhým s velkým odstupem je klášter v Chotěšově s 1218 hlasy.

"Je to vzkaz, který je nesmírně silný. Ten hlas lidu, vůle a společenská poptávka, to je myslím to nejdůležitější, co nyní potřebujeme. Karlovarské minerální vody musí vědět, že český občan a český spotřebitel chce, aby se tato firma začala chovat kulturně," komentoval výsledek ankety Kadrman.

http://www.zachrante-lazne-kyselka.cz/cz/aktuality/zachrante-lazne-kyselka-vzkazuji-mattonce-tritisice-ctenaru-idnes-167

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ASORKD

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…