Dopravní podnik se připojil k Rodnému listu zakázek, na webu se objeví všechny nové veřejné zakázky

03.08.2012 12:11

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se připojil k Rodnému listu zakázek Magistrátu hl. m. Prahy. Jedná se o internetovou aplikaci běžící na webu www.praha.eu, která obsahuje veškeré informace od vyhlášení výběrového řízení až po realizaci veřejné zakázky, včetně uzavřených smluv. DPP zde zveřejňuje všechny nové veřejné zakázky.

Dopravní podnik se připojil k Rodnému listu zakázek, na webu se objeví všechny nové veřejné zakázky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

„Po zrušení několika netransparentních výběrových řízeních na úklid a bezpečnostní služby jde o další z našich kroků vedoucích ke zprůhlednění a zefektivnění hospodaření Dopravního podniku. Tento systém zcela zamezí pochybným výběrovým řízením známým z minulosti,“ uvedl Vladimír Lich, generální ředitel Dopravního podniku.

Cílem aplikace „Rodný list zakázky“ je jednoduše zpřístupnit na jednom místě veškeré informace k zakázce. Aplikace je jedním z důležitých nástrojů protikorupční strategie vedení hl. m. Prahy.

„Po dohodě s panem generálním ředitelem se k systému Rodných listů připojila i největší městská společnost, která ročně vypisuje výběrová řízení za několik miliard korun. Zapojování městských podniků do systému jsme avizovali již při spuštění pilotní fáze projektu v listopadu loňského roku. Cílem je zvýšit jak transparentnost, tak i osobní odpovědnost za zakázky,“ dodal Bohuslav Svoboda, primátor hl. m. Prahy.

Rodný list zakázek DPP je zajištěn Magistrátem hl. m. Prahy, jeho funkce tudíž jsou identické. Web pražského magistrátu se tak rozrostl o další sekci se jménem „DPP – Dopravní podnik hlavního města Prahy“. Návštěvníci internetových stránek DPP pak naleznou odkaz na rodné listy zakázek v sekci „Nový DPP“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…