Česká spořitelna: Druhá testovací fáze pro bezkontaktní mobilní platby telefony iPhone

07.08.2012 18:32

Česká spořitelna zahajuje druhou testovací fázi nové služby Mobilní platební karta, kterou je možné provádět bezkontaktní mobilní platby telefonem iPhone.

Česká spořitelna: Druhá testovací fáze pro bezkontaktní mobilní platby telefony iPhone
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bankomat

Česká spořitelna zahajuje druhou fázi testování aplikace Mobilní platební karta umožňující majitelům mobilního telefonu iPhone 4/4S zaplatit za své nákupy bezkontaktně. Stejně jako při platbě kartou s bezkontaktní technologií přinese nový způsob placení uživatelům vyšší komfort při nákupu zboží a služeb.  Mobilní platby prostřednictvím technologie NFC představují další logický vývojový krok po zavedení bezkontaktních platebních karet, které Česká spořitelna uvedla jako jedna z prvních bank na český trh v uplynulém roce. V druhé testovací fázi nabídne možnost vyzkoušet si platby prostřednictvím iPhone vybraným klientům.

„V červenci letošního roku jsme zahájili pilotní fázi testování nové aplikace. Vzhledem k více než pozitivním ohlasům ze strany našich zaměstnanců-testérů nyní přicházíme za našimi klienty s žádostí o spolupráci. Naší snahou vždy bylo přinášet nové technologie, které jim zpříjemní život, ať se již jednalo o bezkontaktní platební karty či nyní o novou možnost platit mobilním telefonem. Pokud budou uživatelé s novou aplikací spokojeni, nabídneme ji všem našim klientům během několika následujících měsíců,“ uvedla Marie Hešnaurová, ředitelka odboru Rozvoj platebních karet České spořitelny.

Telefonem bude možné platit všude, kde jsou akceptovány bezkontaktní karty Visa. Uživatelé telefonu iPhone 4/4S pouze ke svému telefonu připojí přídavné zařízení a následně si stáhnou z App Store doprovodnou aplikaci Mobilní platební karta. Přídavné zařízení obsahuje anténu a integrovaný zabezpečovací prvek Secure Element, v němž je mobilní karta Visa bezpečně uložena. Tato „karta“ pak pracuje s aplikací staženou z App Store tak, aby umožnila provádění plateb z telefonu iPhone.

Po aktivaci Mobilní platební karty mohou uživatelé začít jednoduše nakupovat. Po spuštění aplikace klient jednoduše přiloží svůj přístroj iPhone k jakémukoli platebnímu terminálu, který akceptuje bezkontaktní karty a provede bezkontaktní platbu. Tímto způsobem je možné platit i v zahraničí. Podobně jako u bezkontaktních karet jsou platby prostřednictvím Mobilní platební karty do výše 500 Kč osvobozeny od nutnosti zadávání PIN. Změnou oproti bezkontaktním platebním kartám je, že uživatel si může v případě potřeby zvolit nutnost zadávání PIN i u plateb do 500 Kč. Částky nad 500 Kč jsou vždy PINem potvrzovány.

Mobilní platební kartu lze kromě bezkontaktního placení použít taktéž k nákupům zboží a služeb na internetu. Průběh celého nákupu je stejně rychlý, jednoduchý a bezpečný, jako by uživatel platil svoji běžnou platební kartou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…