Dlouhodobá strategie ČT počítá s rozvojem původní tvorby

09.08.2012 8:21

Rada České televize dnes schválila dlouhodobé strategické plány rozvoje na roky 2012 – 2017, které jí předložil generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Dlouhodobá strategie ČT počítá s rozvojem původní tvorby
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Vycházejí ze základních priorit jeho kandidátského projektu na ředitele ČT, na základě kterého byl do své funkce loni v říjnu jmenován. Na rozdíl od předchozí útlumové koncepce rozvoje ČT z roku 2011 počítá současný plán s rozvojovou strategií, založené na optimalizaci procesů, nákladů a investičních záměrů a intenzivnější podpoře původní tvorby ČT.

Rada České televize dnes schválila návrh strategických cílů rozvoje České televize pro roky 2012 – 2017, který vypracoval generální ředitel a top management České televize.

„V centru pozornosti dlouhodobých plánů jsou především programové služby České televize a původní tvorba, jež je základem jejího vysílání. Současně však plány reagují i na reálnou situaci České televize z pohledu rozvoje technologické infrastruktury, vysílání, výroby a provozu v rozsahu, který dovoluje očekávaná ekonomická situace ČT,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Předložené a schválené plány nejsou pokračováním transformace, nastavené v roce 2010. Jejím základem bylo omezení nákladů prostřednictvím redukce rozsahu služeb. Implementace současného projektu rozvoje znamená transformaci založenou na zvýšení výkonu a rozšíření služeb ČT a financovanou z rozsáhlé vnitřní optimalizace procesů a činností. „Principem není omezení služby ČT veřejnosti, ale omezení či likvidace neproduktivních činností uvnitř ČT. Je to postup podstatně složitější a časově náročnější, ale vzhledem k poplatníkům korektnější. Za stejně peněz více a kvalitnějších služeb,“ doplňuje Petr Dvořák.

„Osobně jsem s předkládaným materiálem spokojený a nemám důvod nehlasovat pro jeho schválení,“ řekl na dnešním zasedání radní Jan Prokeš. Svou spokojenost vyjádřila i radní Dana Eklová a další členové rady. Na svém dnešním zasedání schválili radní materiál výraznou většinou.

V rámci dlouhodobých plánů se kanály České televize jasně profilovat a nabízet vytyčeným cílovým skupinám atraktivní a kvalitní obsah.

ČT1 bude rodinným programem se silným zastoupením původní české dramatické, seriálové a zábavné tvorby, zábavy a atraktivní publicistiky. ČT2 bude exkluzivním programem z hlediska poznání a uměleckých zážitků a bude fungovat jako plnohodnotná alternativa k programu ČT1 a programům komerčních stanic. Zpravodajský kanál televize veřejné služby ČT24 bude i nadále nabízet aktuální a důvěryhodné informace ze všech podstatných oblastí společenského zájmu a jejich rozbor aktéry i odborníky. ČT4 jako jediný volně dostupný sportovní program na území ČR si uchová současnou profilaci a postupně se v programu více zaměří na sportovní zpravodajský program s cílem zajistit atraktivní a aktuální přísun informací. S rozvojem ve všech oblastech počítá dlouhodobý plán i v rámci sekce nová média, zejména v oblastech internetu, teletextu a HbbTV, mobilních aplikací a využití sociálních medií.

Součástí plánů rozvoje je i dětský program, díky němuž získá dětská divácká cílová skupina 4-12 let poprvé samostatný vysílací program. Z roztříštěného vysílání pro děti na dvou programech se přejde ke koncentrovanému a koncepčnímu řešení jednoho samostatného kanálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…