O vlaky LEO Express se stará TrainClinic

12.08.2012 10:08

O údržbu a opravy souprav LEO Express se starají zkušení a vysoce kvalifikovaní odborníci firmy TrainClinic. Součástí smlouvy na koupi pěti vlaků LEO Express s dodavatelem, švýcarskou firmou Stadler, je totiž i zajištění plného servisu na dobu 10 let a garance 98 % provozuschopnosti souprav LEO Express.

O vlaky LEO Express se stará TrainClinic
Foto: LEO Express
Popisek: Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

„Pro nás je tento model velmi výhodný. Chceme se soustředit na to, co umíme nejlépe, tedy provozovat samotnou železniční dopravu a poskytovat kvalitní vlakové služby našim zákazníkům. Za servis a údržbu odpovídá  firma Stadler, respektive TrainClinic.  Očekáváme, že tyto služby budou mít skutečně švýcarské parametry a zatím jsme velmi spokojeni, “ vysvětluje Leoš Novotný, majitel společnosti LEO Express.

Specialisté firmy TrainClinic mají na starost kompletní „ošetřování“ celého vlaku, od mechanických systémů, přes pneumatické systémy, chladící systémy, elektrotechniku a elektroniku. Certifikovaní pracovníci týmu tak v plánovaných intervalech pravidelně kontrolují a testují jednotlivé součásti vlaku, případně je i preventivně ošetřují, tak, aby předešli případným problémům. Pokud se přesto objeví, tak jejich úkolem je příčinu závady odhalit a co nejrychleji ji kvalitně odstranit.

„Naším úkolem je, být připraveni na všechno. Proto se o vlak staráme prakticky neustále, máme ho pořád pod dohledem. Teď při zkouškách provádíme demontáže zařízení, jejich úpravy a nastavování a následnou montáž, samozřejmě jen když je potřeba. Sledujeme také chování vlaku, zda se nějaká součást nadměrně neopotřebovává, nepřehřívá, zkrátka se snažíme o vlaku naučit co nejvíce. Prostě podle hesla: ´Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.´ Zatím jsme však nemuseli řešit nic vážného, ukazuje se, že vlak klape jako švýcarské hodinky. Dokážeme pracovat jak na střeše, tak pod vlakem, samozřejmě servisujeme i v interiéru,“ popisuje Václav Bureš z TrainClinic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LEO Express

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…