Sweco si vybrala Autodesk pro vytváření inteligentních návrhů budov

13.08.2012 13:57

Používání metody informačního modelu budovy (BIM) při navrhování vede k inovativnějším a ziskovějším projektům.

Sweco si vybrala Autodesk pro vytváření inteligentních návrhů budov
Foto: autodesk.cz
Popisek: Autodesk - logo

Autodesk, světový lídr v oblasti 3D návrhového, konstrukčního a animačního softwaru, oznámil uzavření strategické smlouvy s mezinárodní skupinou Sweco zabývající se poradenstvím v oblasti projektování, ekologických technologií a architektury. Na základě této smlouvy bude Autodesk dodávat software a poradenské služby, jež skupině umožní vytvářet a spravovat stavební a infrastrukturní projekty rychleji, ekonomičtěji a s menšími dopady na životní prostředí.

Na základě tříleté smlouvy v hodnotě několika milionů eur získává Sweco globální síťové licence na 29 různých softwarových produktů společnosti Autodesk spolu se službami poradenství, údržby a školení. Dohoda společnosti Sweco rovněž umožňuje rozšířit využívání metody informačního modelu budovy (BIM). Tento proces založený na inteligentních modelech nabízí architektům, projektantům a stavitelům předvídatelnější rozpočtování a větší flexibilitu při navrhování prostřednictvím plně integrovaných pracovních postupů. Využívání modelu BIM, které začalo vyžadovat již několik evropských zemí, vede k menší produkci odpadu, inovativnějším návrhovým strategiím a vyšší ziskovosti.

„Zvolili jsme Autodesk, protože rozsah jeho řešení a služeb poskytne našim architektům, projektantům a vizualizačním specialistům po celém světě flexibilitu i možnosti spolupráce potřebné pro vývoj udržitelných návrhů s minimem odpadu a neefektivity typické pro starší stavební metody,“ řekl Baad-Einar Moe, ředitel inženýrských IT řešení ve společnosti Sweco a projektový vedoucí pro tuto dohodu. „BIM představuje budoucnost našeho odvětví. Přístup k odborným znalostem týmu konzultantů společnosti Autodesk nám umožní udržet si náskok a přinášet našim zákazníkům inovace, které vyžadují, a které si zaslouží.“

Stockholmská firma Sweco jako jedna z největších projektantských, stavebních a architektonických skupin v Evropě pracuje na projektech ve více než 80 zemích světa. Implementovala metodu BIM u řady projektů nových budov a krajinářské architektury. Jedním z projektů je např. nová kancelářská budova Visjon Sandsli s celkovou plochou 31 000 m2 a 12 000 m2 parkovací plochy, která byla postavena v části Sandsli města Bergen pro firmu Statoil ASA. Sweco jako konzultant a projektový koordinátor zodpovídal za všechny aspekty projektu včetně výstavby, technického zařízení budovy, geologie, protipožárního zabezpečení, akustiky, infrastruktury a krajinných úprav. Informační model budovy (BIM) byl uplatněn v průběhu celého projektu od fáze plánování a návrhu až po údržbu.                                  

„Firma Sweco je inovátorem na poli udržitelného návrhu a představuje typický příklad toho, jak BIM může transformovat stavební procesy ve velkých firmách, jejichž týmy pracují po celém světě,“ říká Pete Baxter, viceprezident prodeje řešení AEC pro oblast EMEA ve společnosti Autodesk. „Těší nás, že můžeme se společností Sweco úzce spolupracovat na podpoře využívání technologií BIM.“

O řešeních BIM společnosti Autodesk

Informační model budovy (Building Information Modeling – BIM) představuje proces založený na inteligentním modelování, jež umožňuje rychlejší a efektivnější vytváření a řízení stavebních a infrastrukturních projektů s menším dopadem na životní prostředí. Řešení Autodesk BIM určená pro životní cyklus výstavby a infrastruktury jsou založena na inteligentních modelech vytvořených pomocí softwarových produktů pro architekturu a stavebnictví Autodesk Revit a pro infrastrukturu AutoCAD Civil 3D a AutoCAD Plant 3D. Výhody metody BIM rozšiřuje soubor efektivních komplementárních řešení pro souběžnou vizualizaci a simulaci projektů, tvorbu dokumentace a profesionální navrhování, správu dat a spolupráci. Sady aplikací Autodesk Building Design Suite, Autodesk Infrastructure Design Suite a Autodesk Plant Design Suite nabízejí komplexní soubor nástrojů pro podporu pracovních postupů BIM v jediném, finančně výhodném balíčku.

O společnosti Autodesk

Autodesk, Inc. je světový lídr v oblasti 3D návrhového, technického a animačního softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Software od Autodesku pro návrh, vizualizaci a simulaci svých nápadů využívají zákazníci z odvětví strojírenství a výroby, architektury, stavebnictví, médií a zábavy – včetně 15 posledních vítězů filmových Oscarů (Academy Award) za nejlepší vizuální efekty. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 nabízí Autodesk nejširší portfolio moderních softwarových aplikací pro globální trh. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webu www.autodesk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…