Maminky z Frýdku: Místku pomohly vybrat herní prvky na nové dětské hřiště

14.08.2012 12:00

Na sídlišti Spořilov ve Frýdku-Místku se dnes slavnostně otevřelo nové dětské hřiště.

Maminky z Frýdku: Místku pomohly vybrat herní prvky na nové dětské hřiště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Děti - ilustrační foto

Mezi domy vyrostla moderní prolézačka, houpačky a pískoviště. Udělaly radost nejen dětem, ale i maminkám, které tak našly bezpečné místo pro zábavu a venkovní hru. Vybudování nového Oranžového hřiště podpořila Nadace ČEZ.

S požadavkem vystavět nové dětské hřiště se na vedení města obrátily přímo maminky ze sídliště, které se následně zapojily i do výběru konkrétních herních prvků. „Při tvorbě návrhu jsme spolupracovali s místními obyvateli. Vybrali jsme několik prvků, se kterými máme dobré zkušenosti na jiných hřištích, a které se prostorově hodily do místa omezeného obytnými domy,“ popisuje náměstek primátora Michal Pobucký. Hřiště není oplocené a umožňuje kdykoliv volný přístup široké veřejnosti. Děti zde najdou prolézačku se skluzavkou, dovádět mohou na prolézačce se sítí, dvojité houpačce i skupinové houpačce „hnízdo“. Nechybí pískoviště, pružinové houpačky a lavičky. Vše je vyrobeno z příjemného akátového dřeva, nejvíce namáhané části jsou z kovu.

Projekt si vyžádal více než 700 tisíc korun, 150 tisíci přispěla Nadace ČEZ. „Od roku 2003 jsme pomohli na střední a severní Moravě vybudovat celkem 29 dětských a sportovních hřišť. Letos mezi ně přibylo frýdeckomístecké,“ shrnuje aktuální podporu Ivana Götzová z Nadace ČEZ. V Moravskoslezském kraji je najdeme také např. v Ostravě, Opavě, Karviné, Bohumíně, Novém Jičíně či Krnově. V Olomouckém a Zlínském kraji byla díky nadaci vybudována bezpečná hřiště například v Šumperku, Jeseníku, Litovli, Zlatých Horách, Olomouci, Loučné nad Desnou a ve Zlíně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…