SPELOS: Kde státní kasa přichází o miliardy

21.08.2012 11:09

Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů SPELOS dlouhodobě upozorňuje na fakt, že státní rozpočet ročně přichází o miliardy korun kvůli tak zvaným ilegálům v herním průmyslu. Těch stále přibývá a není divu. Ministerstvo financí jim totiž zatím nestanovilo jasná pravidla. Zdaleka se přitom nejedná pouze o nelegální zahraniční provozovatele internetových heren a sázkových portálů, jejichž ilegální billboardy zaplavují celou republiku.

SPELOS: Kde státní kasa přichází o miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

„Legislativní díry“ využívají také společnosti, které nelegálně provozují prostřednictvím vlastních internetových stránek on–line poker. Konkrétně se jedná například o internetovou adresu www.sharerapidpoker.cz. Sdružení SPELOS již v této souvislosti podalo na Ministerstvo financí podnět k prošetření.

„K provozu těchto karetních sázkových on-line her je totiž dle českého právního řádu nutné splnit všechny zákonné podmínky a být držitelem povolení Ministerstva financí. To ale rozhodně není případ organizátorů on-line pokeru na uvedené adrese.

„Neexistují zde žádná účinná opatření k zamezení hry mladistvých, kontrola ze strany státního dozoru ani odvodové a daňové povinnosti, čímž dochází k daňovým únikům. A ty nejsou právě malé - webové stránky této společnosti totiž mají jen na sociální síti Facebook více než 5 000 fanoušků.  Pochopitelně bez toho, aby z provozu on-line her měl stát, obce či města jakýkoliv užitek,“ upozorňuje na rizika výkonný ředitel SPELOS Petr Vrzáň.

Představitelé legálního herního průmyslu, ze kterého by veřejné rozpočty mohly podle odhadů letos získat až deset miliard korun, proto vyzývají odpovědné instituce, aby konečně zabránily porušování loterního zákona a legislativně jasně vymezily postavení a především zdanění ilegálních internetových provozovatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…