Komerční banka rozšířila pravomoci svého ombudsmana

21.08.2012 21:27

S účinností od 1. 8. 2012 rozšířila Komerční banka pravomoci ombudsmana, který řeší sporné situace mezi vybranými společnostmi Skupiny KB a jejich klienty. Pomoci ombudsmana mohou nově využít také klienti Factoringu KB a SG Equipment Finance Czech Republic.

Komerční banka rozšířila pravomoci svého ombudsmana
Foto: Archiv
Popisek: Komerční banka - logo

Kromě klientů Komerční banky se mohou na ombudsmana obrátit také klienti dalších šesti společností Skupiny KB: Komerční pojišťovny, Modré pyramidy stavební spořitelny, Penzijního fondu Komerční banky, společnosti ESSOX a nově společností Factoring KB a SG Equipment Finance Czech Republic.

„Komerční banka zavedla institut ombudsmana v roce 2004 a s jeho pomocí řeší smírnou cestou nejrůznější sporné situace. Jsem proto velmi ráda, že dochází k rozšíření působnosti na další společnosti Skupiny KB,“ uvedla Darina Sontag, manažerka Kvality a inovace.

Ombudsman Komerční banky, JUDr. Joseph Franciscus Vedlich, LLM je ve funkci ombudsmana KB od prosince 2009. Za dobu svého působení již vyřešil desítky případů. Posláním ombudsmana je řešit spory s klienty smírnou cestou tak, aby byla výsledná řešení maximálně vstřícná a odpovídala očekávání klientů.

Funkce ombudsmana je součástí skupiny ombudsmanů Société Générale, v jejímž čele stojí paní Christiane Scrivener, se kterou český ombudsman úzce spolupracuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …