ICT Unie: Provoz systému základních registrů dosud není smluvně zajištěn

22.08.2012 9:11

ICT Unie, sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací, je znepokojena řadou nepovedených ICT projektů ve veřejné správě. Nechce však pouze reagovat na již nastalé problémy, ale upozorňuje také předem na potenciální rizika.

ICT Unie: Provoz systému základních registrů dosud není smluvně zajištěn
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Dne 1. července 2012 byl spuštěn ostrý provoz „srdce“ eGovernmentu České republiky – tj. systém základních registrů veřejné správy. ICT Unie ocenila tento krok, který výrazně posunuje pozici České republiky v digitalizaci státní správy v rámci EU a měl by zásadně zefektivnit její výkon.

O to více zarážející je fakt, že do dnešního dne není smluvně zajištěna podpora a provoz pěti z celkem šesti komponent systému základních registrů.

ICT Unie nechce a nebude hodnotit důvody tohoto stavu, ale považuje současnou situaci za kritickou. Případná nefunkčnost systému základních registrů může znehodnotit nejen samotnou koncepci eGovernmentu, ale může dojít i k ohrožení dalších klíčových informačních systémů státní správy, které se již k systému základních registrů připojily.

„Vyzýváme odpovědné instituce, tedy Ministerstvo vnitra ČR, Český úřad zeměměřický a katastrální a Český statistický úřad, aby tuto situaci neprodleně vyřešily,“ prohlásil Svatoslav Novák, prezident ICT Unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…