Podzim bude opět ve znamení Dnů s průvodcem

31.08.2012 8:50

K jaru i podzimu ve Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí již tradičně patří Dny s průvodcem. A také letos na podzim se na ně můžete těšit!

Podzim bude opět ve znamení Dnů s průvodcem
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

První ze série Dnů s průvodcem odstartuje v sobotu 8.září 2012 na Zámeckém náměstí u kašny sv. Floriána ve Frýdku. S průvodcem zavítáme přes nádvoří frýdeckého zámku a ulici Hlubokou k bazilice minor. Na závěr se podíváme ke kostelu sv. Jana Křtitele. V dalším termínu, a to 6. října 2012, se vydáme na novinkový okruh, který jsme představili letos na jaře - z frýdeckého náměstí přes ulici Radniční, Těšínskou, třídu T.G.Masaryka \yasxke kostelu sv. Jošta.

Místeckou historickou část čekají také dva okruhy. Opět v sobotu  22. září 2012 si projdeme již známý okruh a začneme na náměstí Svobody, zastavíme se u kostela sv. Jakuba Většího, Staré pošty, památníku 8.pěšího pluku, sladovny, bývalé městské radnice a spořitelny a kostela sv.Jana a Pavla. Druhý okruh, také jarní novinka, na vás čeká v sobotu 20. října 2012. Setkáme se opět na náměstí Svobody u Mariánského sloupu a projdeme přes Malé náměstí, Smetanovy sady, hřiště pod Sokolíkem, budovy knihovny a Policie, Palackého ulici až ke kostelu Všech svatých.

Průvodce na podzim zavítá i do Frýdlantu nad Ostraivcí. Na všechny zájemce bude čekat před restaurací Rabaka na Kadlčákové ulici o sobotách 15. září a 13. října 2012 a zavede je do Galerie uměleckého smaltu a litiny, parčíku, náměstí ve Frýdlantu n.O , do kostela sv. Bartoloměje a následně k soše Partyzána a do kaple v bývalém klášteře.

Trasy nejsou fyzicky náročné, jsou vhodné pro všechny věkové kategorie včetně dětí a seniorů. Začátek všech Dnů s průvodcem je vždy v 10.30 a 13.00 hodin. Akce jsou pořádány zdarma. V případě velmi nepříznivého počasí se akce nekonají.

Pro milovníky turistiky připravilo Beskydské informační centrum podzimní termín pro komentovaný výstup na Lysou horu pod názvem Lysohorská nej… aneb co jste ještě nevěděli. Sraz bude v sobotu 6. října 2012 u lanového centra Opičárna v Ostravici v 8.30 hodin. Průvodce seznámí  účastníky na celkem 7 zastaveních  s  historií Lysé hory, s Ondrášem - pánem Lysé hory, s   jeskyněmi na Lukšinci, s pověstmi tradujícími se o Lysé hoře, přidá také vyprávění o obětech Lysé hory  a poví více o stavbách nacházejícími se na samotném vrcholu Lysé hory. I tato akce se koná zdarma a jen za příznivého počasí. Pokud máte zájem se společně s průvodcem vydat na Lysou horu, závazné přihlášky přijímá Beskydské informační centrum Frýdek-Místek na tel. 558 676 909 nebo na e-mailu: janovska.dagmar@beskydy-info.cz.
 
Více informací naleznete na webových stránkách Beskydského informačního centra www.beskydy.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…