Potravinářská komora ČR: Logo s vlajkou může používat dalších sedm firem

04.09.2012 13:30

Dalších téměř 150 výrobků může od konce srpna nosit logo Ćeský výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR. Z rukou, ministra zemědělství Petra Bendla a prezidenta PK ČR Miroslava Tomana převzali certifikáty na slavnostním zahájení výstavy Země živitelka zástupci sedmi potravinářských společností.

Potravinářská komora ČR: Logo s vlajkou může používat dalších sedm firem
Foto: Archiv
Popisek: Značka Potravinářské komory ČR

Pro celé portfolio výrobků, mezi které patří například okurky delikates, jemné a křupavé feferonky nebo stříbřité cibulky, ale také kulinářské speciality v podobě zeleninových salátů v mnoha různých variacích, ale i bioprodukty, lehké ovocné svačinky, dětská řadu speciálně vyvinutou pro malé zákazníky, novou linii SALATBAR a labužnickou edici "EXCLUSIVE" může logo Český výrobek garantováno Potravinářskou komorou ČR používat společnost efko cz z Veselí nad Lužnicí. Společnost nabízí spotřebitelům nejen oblíbené standardní výrobky, současně ale nezapomíná také na nové trendy a do svého sortimentu včleňuje i řadu BIO produktů.

Další společností s právem používat značku Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou jsou Povltavské mlékárny a. s. Tradice výroby Hermelínů v Sedlčanech sahá až do 50. let 20. století a bez přerušení pokračuje až do současnosti. Sedlčanský Hermelín, ale i další sýry této značky, patří mezi nejoblíbenější sýry na českém trhu. Udělení označení Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR potvrzuje, že všechny sýry značky Sedlčanský jsou výhradně českého původu. Také základní surovinu pro výrobu sýrů – mléko dodávají Povltavským mlékárnám zemědělci z okolních regionů. V nabídce značky Sedlčanský zaujmou dnes kromě tradičního Hermelínu také různé sýrové speciality: sýry s modrou ušlechtilou plísní (Sedlčanský Modřenín či Vltavín), zrající omývané sýry s výraznou chutí a vůní (Sedlčanský Pepin či Romadůžek) nebo sýry pro vaření, pečení a grilování (Sedlčanský Troubelín a Hermelíny na gril).

HAMÉ s. r. o. je v současné době největším výrobcem konzervovaných potravin na českém trhu (paštiky, masné konzervy a cestovní občerstvení, hotová jídla, kečupy, zeleninové omáčky, sterilované zeleninové výrobky, kojenecká výživa - jak ovocné, tak masozeleninové příkrmy, dále džemy a další ovocné pomazánky). Je rovněž důležitým výrobcem potravin z oblasti chlazeného sortimentu (bagety, paštiky, hotová jídla). Kromě důležité role na domácím trhu s potravinami je významný rovněž export výrobků společnosti do celé řady evropských i mimoevropských zemí. Logo s vlajkou budou nyní nosit výrobky jako jsou sterilované okurky 5 – 7 cm, zelí bílé, zelí červené, červená řepa a hrášek

Logo Český výrobek se nově objeví i na výrobcích společnosti HEINZ FOOD a. s., která byla založena v roce 2004 a od té doby se již etablovala mezi přední české výrobce cukrovinek. Svého zhruba 17% podílu ve výrobě a prodeji dutých čokoládových figurek na českém trhu dosáhla také díky modernímu provozu v nově zrekonstruované hale s výrobní plochou 3000 m2 a svým 60 stálým zaměstnancům.

Novými nositeli loga je i nezpracovaná zelenina – rajčata, okurky, papriky - ze společnosti Jižní Morava, a. s. Tvrdonice. Rychlená zelenina se pěstuje na celkové produkční ploše 6,6 ha vše hydroponiím způsobem, systémem biologické ochrany bez chemie, čímž je dosahováno vysoké kvality a nezávadnosti produkce. Roční produkce rychlené zeleniny činí 2 000 tun a je dodávána maloodběratelům i velkoodběratelům po celé ČR.

Logo Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR nyní spotřebitelé najdou i na výrobcích společnosti Mlékárna Olešnice, RMD, která zpracovává mléko od zemědělských prvovýrobců z okolí, především z Jihomoravského a Pardubického kraje. V současné době je významným výrobcem speciálních tvarohů, bílých sýrů a másla. Na tuzemském trhu spolupracuje jak s většinou maloobchodních řetězců, tak i sdrobnými nezávislými subjekty. Významný podíl produkce je prodáván do zahraničí a to především v sortimentu bílých sýrů. Logo Český výrobek bylo uděleno čerstvým smetanovým sýrům - Imperial přírodní a Imperial s pažitkou.

Společnost POEX Velké Meziříčí, a. s. může logem Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR označovat další své tři výrobky – Šmydlík, Pandík a Dandík.Tato společnost dodává své výrobky do obchodní sítě již 17 roků. Od počátku svého působení se POEX Velké Meziříčí věnuje výrobě extrudovaných potravin, sladkých cereálií i pikantních snacksů. Postupně přibyla produkce křehkých extrudovaných plátků s obchodním označením DEXI a výroba co-extrudovaných (plněných) cereálií. Rozmanité je výrobkové portfolio divize výroby dražovaných potravin. Do hořké, mléčné i bílé čokolády jsou dražovány ořechy, suché plody nebo cereálie.
 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…