EMC vylepšuje správu úrovně služeb mezi aplikacemi a úložišti v cloudových prostředích

05.09.2012 15:59

Společnost EMC Corporation dnes představila sadu EMC® Storage Resource Management (SRM) Suite, která správcům úložišť a aplikací usnadňuje správu mezi aplikacemi a úložišti v cloudových prostředích.

EMC vylepšuje správu úrovně služeb mezi aplikacemi a úložišti v cloudových prostředích
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Správci úložišť nyní například mohou snadno zobrazit, jakým potížím momentálně čelí jejich kolegové zajišťující správu systémů Oracle nebo Microsoft SQL Server. Díky společnému přehledu pak mohou sladit své priority, zlepšit efektivitu a zjednodušit správu celého IT prostředí. Sada EMC SRM pomáhá optimalizovat investice do prostředků a podporuje zákazníky při přechodu k flexibilnějším cloudovým prostředím.

Sada EMC SRM představuje ucelený soubor nástrojů pro správu úložišť a zahrnuje software EMC ProSphere®, EMC Storage Configuration Advisor a EMC Watch4net, poslední novinku v portfoliu společnosti EMC, která výrazně zvyšuje flexibilitu vykazování. Sada SRM bude zajišťovat správu výkonu, kapacity a konfigurace v úložných polích EMC, včetně systémů EMC VMAX®, EMC VNX®, EMC VPLEX®, EMC Isilon® a EMC DataDomain® , ale také ve vybraných úložných polích třetích stran, a to jak souborových, tak blokových.

Virtualizace umožňuje podnikům všech velikostí zjednodušit správu, kontrolovat náklady a zajistit provoz bez výpadků. Ve virtualizovaných prostředích však zároveň v IT infrastruktuře přibývají další vrstvy, které omezují viditelnost a komplikují správu úložných prostředků. Sada SRM tyto vrstvy jednoduše odbourává a poskytuje transparentnost fyzických i virtuálních vztahů, které jsou nezbytné k zajištění konzistentní úrovně služeb. Zákazníkům, kteří rozšiřují svou cloudovou infrastrukturu, sada EMC SRM pomůže dosáhnout požadované úrovně služeb a přitom optimalizovat IT prostředky – obojí představuje klíčové atributy úspěšných cloudových nasazení.

Klíčová technologická fakta:

Ke klíčovým funkcím sady EMC SRM patří:

  • Dynamické vykazování v reálném čase: vyšší viditelnost veškerých prostředků a závislostí ve výkonu od aplikace k hostiteli a úložnému poli.
  • Korelace s metrikou: analýza výkonu aplikací s využitím trendů a upozornění na prahové hodnoty a jejich korelace s metrikou úložiště.
  • Dodržování úrovně služeb: správa odchylek od úrovně služeb a reakce na ně prostřednictvím vlastních prahových hodnot a ovládacích panelů v rámci heterogenního úložiště.
  • Optimalizace s technologií FAST VP (Fully Automated Storage Tiering for Virtual Pools): analýza využití technologie FAST tak, aby byly splněny zásady týkající se výkonu a účtování definované zákazníkem u jednotlivých aplikací.
  • Optimalizace služeb úložiště: analýza trendů v zatížení úložiště s cílem sladit vrstvy úložiště s úrovní služeb dané aplikace.
  • Dodržování konfigurace: automatické ověřování konfigurací s využitím seznamu EMC Support Matrix a doporučených postupů pro návrh definovaný zákazníkem.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…