Česká spořitelna podpoří rozvoj malých firem investičními úvěry

09.09.2012 9:05

Česká spořitelna spouští spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR program Inostart, jehož cílem je podpořit začínající a mladé firmy, které realizují inovativní projekty.

Česká spořitelna podpoří rozvoj malých firem investičními úvěry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bankomat

 

 

  • Česká spořitelna podpoří spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR inovativní podniky v rámci programu Inostart 
  • Program je určen firmám z Moravskoslezského a Olomouckého kraje s maximálně 50 zaměstnanci a ročním obratem do 10 mil. EUR, Česká spořitelna jim poskytne úvěry v celkovém objemu 700 mil. Kč 
  • K úvěru od České spořitelny poskytne Českomoravská záruční a rozvojová banka záruku do výše 60 % nesplacené jistiny 

Program je určen firmám z Olomouckého a z Moravskoslezského kraje s maximálně 50 zaměstnanci a ročním obratem do 10 mil. EUR. Česká spořitelna poskytne těmto inovativním firmám zvýhodněné investiční úvěry v celkovém objemu 700 mil. Kč a spolu se svojí dceřinou společnosti Grantika České spořitelny zajistí potřebné poradenské služby. Firmy mohou podávat žádosti od 10. září 2012. 

„Patříme mezi nejvýznamnější korporátní banky v České republice, a proto chceme podpořit také začínající tuzemské firmy. Hlavní výhodou programu Inostart je, že s využitím záruky ČMZRB můžeme zvýšit dostupnost úvěrů právě pro tento segment klientů. Tento produkt nabízíme jako jediná banka na trhu. Nespornou výhodou je také bezplatné poradenství naší dceřiné společnosti Grantika,“ uvedl Petr Witowski, ředitel úseku firemní klientela České spořitelny. 
 
Podniky mohou v rámci programu Inostart žádat o úvěr v rozmezí od 0,5 mil. Kč do 15 mil. Kč. Úvěr bude zajištěn bankovní zárukou Českomoravské záruční a rozvojové banky až do výše 60 % nesplacené jistiny, další zajištění si podniky mohou dohodnout s Českou spořitelnou. Maximální splatnost úvěru je 5 let, klienti si však mohou splácení odložit až o tři roky. Finanční prostředky lze využít na financování aktivit, které jsou primárně potřebné k podnikání, např. nákup dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku či pořízení zásob. Projekty firem musí být realizovány v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, sídlo firmy však může být jinde. Podmínkou je také inovativnost projektu – projekt musí být řádně připraven a zabezpečen, předpokládat růst tržeb, kvalitativní růst úrovně produktu či procesu nebo se žadatel může zabývat vědou či výzkumem.
 
Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…