Benefiční představení přineslo Kolečku téměř 640 tisíc korun

12.09.2012 18:32

Nadační fond Kolečko včera v Divadle Palace uspořádal benefiční představení, díky němuž získal z prodeje vstupenek a převzetí darů od sponzorů 637 663 Kč na podporu dětských traumatologických center. Inscenace Africká královna v hlavní roli s Lindou Rybovou – patronkou Kolečka, a Hynkem Čermákem téměř vyprodala oblíbenou scénu v centru Prahy.

Benefiční představení přineslo Kolečku téměř 640 tisíc korun
Foto: red
Popisek: Benefiční představení přineslo Kolečku téměř 640 tisíc korun

Před začátkem představení došlo i na předávání darů zástupcům dětských traumacenter. Šek v hodnotě 350 tisíc korun předalo Kolečko na výstavbu rehabilitačního centra Kliniky dětské chirurgie a traumatologie Thomayerovy nemocnice v Praze-Krči. Zobrazovací monitory na operační sály v hodnotě téměř 335 tisíc korun a bioptronovou lampou v hodnotě téměř 54 tisíc korun převzalo centrum traumatologie Fakultní nemocnice Hradec Králové. Přes 110 tisíc věnovalo Kolečko Centru dětské traumatologie FN Brno na mikrochirurgické instrumentárium pro neurotraumatologii.

„Jsem opravdu ráda, že krásné představení inspirované legendárním filmem s Katherine Hepburn a Henrym Fondou přilákalo tolik příznivců našeho nadačního fondu a že se další benefice s tradičním názvem O Kolečko víc zase povedla,“ uvedla za Kolečko předsedkyně správní rady Linda Jandová a dodala: „Věřím, že si diváci a zároveň dárci, kterým tímto upřímně děkujeme, užili svou „odměnu“ za dobrý skutek, který se naštěstí i u nás pomalu stává samozřejmým gestem.

„Představení Africká královna hrajeme s Hynkem Čermákem už od roku 2010 a pokaždé je to speciální zážitek. Včerejší představení bylo pro mě ovšem mimořádné. Věděla jsem, že hraju pro lidi, kteří zakoupením vstupenky přispívají na pomoc dětem,“ řekla po představení Linda Rybová, herečka a patronka Nadačního fondu Kolečko.

Kolečko od roku 2004 rozdělilo už téměř 8 milionů korun a pomohlo tím dětským pacientům i lékařům ve všech osmi centrech dětské traumatologie v České republice. Včerejší benefice byla jedním z mnoha projektů, jejichž prostřednictvím fond získává finanční prostředky na další pomoc. Dalším ze zdrojů jsou příspěvky od partnerů, například od generálního partnera společnosti Apotex, který od roku 2008 Kolečku posílá dvě koruny z každého balení svých doplňků stravy. Na včerejší benefici zástupci Apotexu předali Kolečku šek ve výši 457 tisíc korun. Stálým partnerem fondu je také společnost Amway Česká republika, ta podpořila výnos benefice částkou 70 tisíc korun, a k úspěchu benefice významně přispěla také společnost Zepter zakoupením vstupenek v celkové hodnotě bezmála 72 tisíc korun a předáním bioptronové lampy v hodnotě téměř 54 tisíc korun.

Představení „Africká královna“ stejně jako slavný film vychází z knihy britského spisovatele C.S. Forestera. V divadelní režii Viktorie Čermákové baví publikum divadla Palace již od roku 2010.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…