České dráhy: Oslavy Dne železnice v Rychnově nad Kněžnou

12.09.2012 21:24

Parní vlak v čele s lokomotivou řady 464 pojede z královéhradeckého hlavního nádraží do Rychnova nad Kněžnou dvakrát – v 7:30 a 11:30. Z Rychnova zpět do Hradce Králové pojede vlak v 9:25 a 17:25.

České dráhy: Oslavy Dne železnice v Rychnově nad Kněžnou
Foto: Archiv
Popisek: Moderní regionální vlak RegioShark

Kromě toho je připravena vyhlídková jízda z Rychnova přes Častolovice a Kostelec nad Orlicí do Vamberka a zpět. Tento vlak bude odjíždět z Rychnova nad Kněžnou ve 13:20. Jízdenka z Hradce Králové do Rychnova a zpět bude stát 80 korun, děti zaplatí polovinu. Za svezení z Rychnova do Vamberka a zpět zaplatí dospělí cestující 40 Kč, děti 20 Kč.

Na nádraží v Rychnově nad Kněžnou mohou zájemci navštívit Kinematovlak, ve kterém se budou ve spolupráci s organizátory probíhajícího tradičního festivalu amatérských filmů Rychnovská osmička promítat aktuální soutěžní snímky. Vstupné na tyto filmové produkce je bezplatné. Připravena je také prohlídka salonního vozu „Dubček“, soutěže pro děti, Vláček-Hráček, kvíz pro dospělé účastníky, hudební vystoupení dvou skupin, prohlídka dieselové lokomotivy, možnost fotografování parní lokomotivy s historickou soupravou. Pro nejmenší účastníky bude připravený historický kolotoč a střelba z kuší a luků. Zájemci jistě navštíví i velkou mezinárodní výstavu železničních modelářů v blízkém Kostelci nad Orlicí.

Jízdy parních vlaků a jejich zastávky se uskuteční v krásném prostředí Podorlicka. Vlaky projíždí hned dvěma zámeckými zahradami. Cestující s železničními jízdenkami dostanou slevu na vstupném do zámků v Častolovicích, zámecké galerie a nového zámku v Kostelci nad Orlicí, Doudlebách nad Orlicí a Rychnově nad Kněžnou. Slevu lze využít i při návštěvě Muzea hraček v budově radnice v Rychnově nad Kněžnou. Ve všech těchto městech parní vlaky samozřejmě zastavují. Pro zpáteční jízdy je možno použít i pravidelné vlaky Českých drah.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…