Řešení EMC VFCache jako první umožňuje deduplikaci serverové mezipaměti Flash cache

13.09.2012 9:59

Společnost EMC Corporation dosáhla nové úrovně efektivity podnikových úložišť Flash díky in­line cache deduplikaci v systému EMC® VFCache™.

Řešení EMC VFCache jako první umožňuje deduplikaci serverové mezipaměti Flash cache
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Ten představuje serverové Flash cachingové řešení významně zvyšující výkon nepostradatelných aplikačních prostředí Oracle, Microsoft a SAP, v některých případech až 3násobně. Společnost EMC také dále potvrdila své vedoucí postavení v prostředích VMware díky nové interoperabilitě mezi systémy VFCache a VMware® vSphere® vMotion, která umožňuje transparentní a flexibilní přesouvání virtuálních počítačů v prostředích akcelerovaných řešením VFCache.

Společnost EMC neustále investuje do oborově nejrozsáhlejšího portfolia řešení Flash. Dokáže tak nabídnout všechny výkonnostní výhody technologie Flash bez ztráty výhod síťového úložiště, mezi které patří vysoká dostupnost, možnosti obnovy v případě havárie, integrita data a spolehlivost. Tento jedinečný přístup je hlavním důvodem, proč společnost EMC ve druhém čtvrtletí roku 2012 prodala rekordní kapacitu úložišť Flash.

Klíčová technologická fakta:

Efektivnější: Společnost EMC využívá své vedení na poli deduplikace pro zálohovací prostředí a aplikuje své zkušenosti i v oblasti cachingu. Díky nově přidané in-line deduplikaci uložených dat, která zvyšuje efektivitu větších mezipamětí, významně roste velikost mezipamětí VFCache v prostředích s aplikacemi, které mohou dosáhnout velkých přínosů vyplývajících z deduplikace. Tato možnost přináší příznivější cenu na gigabajt a prodlužuje životnost paměťové karty.

Hlubší integrace: Řešení VFCache je nyní těsněji integrováno na úrovních virtuálních prostředí, úložišť i serverů, a přináší tak maximální výhody pro prostředí nepostradatelných aplikací. Výhody technologie VFCache:

Automatizace prostředí VMware vSphere vMotion pro efektivní správu. Interoperabilita řešení VFCache se systémem vSphere vMotion urychluje a usnadňuje dosažení trvalé dostupnosti a plynulosti chodu, stejně jako komplexní údržby prostředí. Umožňuje také bezproblémovou migraci a pomáhá tak zákazníkům s urychlením přechodu na cloud. Prostřednictvím zásuvného modulu EMC VSI plug­in for VMware vCenter™ umožňuje společnost EMC správcům prostředí VMware, aby se věnovali jiným, důležitějším úkolům, a zajišťuje chod organizací bez systémových výpadků při migraci.

Zjednodušená správa, optimalizovanější operace, větší přehled o provozních informacích. Řešení EMC VFCache obsahuje funkce, které správcům úložišť EMC VMAX poskytují více provozních informací, jako jsou relace úložišťě VFCache s konkrétními jednotkami LUN, podrobnější výkonnostní statistiky a zprávy o chybových stavech. Tyto funkce podporují špičkovou správu úložišť ve srovnání s jinými oborovými řešeními a představuje další krok na cestě k naplnění vize společnosti EMC o vysoce výkonných automatizovaných vícevrstvých úložištích. Zákazníci mají i nadále k dispozici výhody vysokého výkonu řešení VFCache spolu s ochranou, díky kterým úložištím EMC důvěřují zákazníci na celém světě. Společnost EMC také pokračuje v plnění svého závazku integrovat řešení VFCache se zbytkem svého úložného portfolia, včetně produktů EMC VNX™, do roku 2013.

Podpora nadcházející nabídky společnosti Cisco na upravené PCIe Flash mezzanine karty od společnosti LSI pro servery UCS B-Series Blade (oznámené v květnu 2012).

Vyšší výkon: Nejnovější verze řešení VFCache podporuje více karet PCIe na serveru a díky podpoře nových 700GB karet PCIe poskytuje zákazníkům vyšší kapacitu pro ukládání větších pracovních sad dat a tedy vyšší výkon. Kromě toho společnost EMC pokračuje v optimalizaci a vylepšování výkonu náročných podnikových aplikací pomocí snižování latence prostřednictvím optimalizace algoritmů pro ukládání dat do mezipaměti VFCache.

Kromě řešení VFCache si mohou zákazníci se smíšenými úlohami vybrat z hybridních polí EMC vybavených technologií EMC FAST™ (Fully Automated Storage Tiering), která automatizuje přesouvání aktivně používaných dat na Flash jednotky a neaktivních dat na vysokokapacitní diskové jednotky. Pro infrastrukturu VDI a testovací či vývojářská prostředí s výhradně aktivně používanými daty budou zákazníci moci využít pole plně tvořená Flash jednotkami. Ta nabídnou požadovanou rychlost díky novým inovativním technologiím „Project X“, které společnost EMC získala akvizicí firmy XtremIO (oznámené v květnu 2012). Pro trvalá datová úložiště s výkonnostně náročnými úlohami, jako jsou vysokoobrátkové obchodování či online hry, nabídne společnost EMC „Project Thunder“, serverové síťové zařízení postavené výhradně z vysokorychlostních jednotek PCIe Flash (oznámené v únoru 2012).

Dostupnost

Deduplikace a další nové funkce řešení VFCache jsou nyní k dispozici od společnosti EMC a jejích distribučních partnerů.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…