Pračky od LG obdržely prestižní osvědčení Green Product Mark

14.09.2012 11:20

Pračky s předním plněním od LG získaly osvědčení „Green Product Mark“ od TÜV Rheinland, respektované a nezávislé německé organizace testující spotřební zboží.

Pračky od LG obdržely prestižní osvědčení Green Product Mark
Foto: LG
Popisek: LG

Green Product Mark je uznávaným certifikátem, kterým se označují spotřebiče vysoce šetrné k životnímu prostředí. Předem plněné pračky jsou prvními produkty v sektoru domácích spotřebičů LG, které tento certifikát obdržely. O certifikát se především zasloužila unikátní technologie Direct Drive (motor pračky je připevněn přímo na buben), která oproti běžným pračkám snižuje spotřebu energie až o 50 %.

„Ekologické standardy se neustále zvyšují a stejně tak spotřebitelé požadují šetrnější produkty,“ říká Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics. „Toto ocenění od TÜV Rheinland (obdoba české nezávislé organizace TEST vydávající časopis dTest) je jen důkazem toho, že naše společnost jde správným směrem. I nadále budeme přicházet s inovacemi a snažit se o ještě šetrnější přístup k přírodním zdrojům.“

TÜV Rheinland testuje produkty dostupné na evropském trhu. Pro získání certifikátu Green Product Mark musí výrobek projít komplexním hodnocením a například testem spotřeby vody a energie. Hodnotí se celá řada dalších faktorů ovlivňujících životní prostředí. Prestižní certifikát je pro LG uznáním, že usiluje o ochranu životního prostředí a vytváří energeticky účinné technologie.

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě.

Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. Ve skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2011 získala společnost LG ocenění asociace EISA za „Nejlepší řešení 3D domácího kina“ a „Nejlepší přehrávač kombinovaný se systémem prostorového zvuku“. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). V letošním roce se společnost LG Electronics CZ stala v České republice generálním partnerem Digital 3D filmu Avengers.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …